Staţie electrică de 1,5 milioane de euro la Feteşti

După 20 de ani de aşteptare şi zeci de proiecte eşuate, la Feteşti se face lumină. Ea va proveni, dacă e să dăm crezare unui comunicat remis de către ENEL DISTRIBUŢIE DOBROGEA, de la o nouă staţie de transformare a curentului electric care va oferi unui număr de 16 mii de consumatori un nou standard de viaţă. Investiţia, în valoare de 1,5 milioane de euro, înseamnă, practic, modernizarea staţiei 110/20 kV din Feteşti (Ialomiţa) proiect care va permite, după finalizare, îmbunătăţirea siguranţei şi eficienţa procesului de distribuţie a energiei electrice. Proiectul face parte dintr-un program mai larg al ENEL de îmbunătăţire a condiţiilor de funcţionare a reţelei şi de creştere a calităţii serviciilor către clienţii săi.

 

Staţia de transformare reprezintă un punct cheie prin care se furnizează curent electric şi urmează să asigure standardele europene de performanţă în domeniu. „Modernizarea staţiei de transformare din Feteşti vizează îmbunătăţirea condiţiilor de distribuţie a energiei electrice, prin reducerea numărului şi duratei întreruperilor în furnizarea energiei electrice. Astfel, facem un pas înainte în atingerea scopului nostru principal, de îmbunătăţire a calităţii serviciilor pentru consumatorii noştri. Proiectul este doar o parte a planurilor noastre ambiţioase de investiţii iniţiate încă din 2005, care vizează creşterea siguranţei reţelelor de distribuţie în zonele unde operează ENEL”, a declarat directorul general al ENEL Distribuţie Dobrogea şi Banat, dl. Domenico Cappellieri.

Mai mult, în urma modernizării, staţia de transformare de la Feteşti este prevăzută pentru includerea în sistemul Telecontrol – o tehnologie introdusă de Enel în Banat şi Dobrogea, care permite controlul de la distanţă a operaţiunilor reţelei, astfel reducând semnificativ timpii de intervenţie în cazul defecţiunilor reţelei. Procesul de implementare pentru sistemul Telecontrol se află în desfăşurare, iar în prezent 25% din staţiile de înaltă tensiune din Banat şi Dobrogea sunt echipate cu această tehnologie.