Povestea lui Titi Inimosu

Vineri, în jurul orei 15.00, într-o cârciumă din Slobozia a intrat Stănică. Cu uniforma cea nouă, cu părul tăiat, era alt băiat, era alt băiat! Era de fapt în concediu şi pătruns ca o vijelie în local. Ne-a reperat la o masă dar s-a făcut că nu ne vede.

Am dezbătut repede si in unanimitate de voturi am decis că nişte poze cu omul din capul poliţiei ieşind din bucătăria unui restaurant în care a intrat ca la el acasă nu ne-ar fi stricat. Iar publicarea lor nu ar deranja nicicum deontologia profesională. Am pornit sculele si am aşteptat continuarea.

Şi continuarea a venit la circa 10 minute. Mai întâi a ieşit un ospătar care căra o cutie plină cu sticle. Bănuim că era vorba despre nişte vin, dar nu băgăm mâna în foc că nu ar mai fi fost şi altceva pe acolo. Ospătarul ţinea cutia cu atenţie şi călca repede îndreptându-se către ieşire.

Stănică îl urma îndeaproape pe ospătar, privind cu ochi bănuitori în toate părţile. În scurt timp ospătarul a revenit singur. Operaţiunea se încheiase. Stănică fusese servit. Evident, contra cost. Că aşa cum îl ştim noi, Stănică este un tip onest, care nu ar lua în veci o şpagă. Nici chiar sub forma unor sticle de vin. Ne întrebăm numai că căuta el în bucătăria localului? O urma ceva cursuri de recalificare? Sau îşi dă doctoratul şi în sarmale cu mămăligă şi varză cu ciolan?