La miliţie se dau cizme. În dos şi cu şpiţul!

Minune Dumnezeiască la Garda de Mediu, exact vineri, când s-a dat dezlegarea la peşte! Slujitorul domnului, la domnul Tăriceanu ne referim, preotul civil Cezar Zamfir, zis Padre, a dat şi el dezlegarea la peşte pentru subalterni. În parcarea de la sediul Gărzii de Mediu s-a derulat operaţiunea “lăsaţi peştii să vină la ei”. Un gipan Toyota Landcruiser cu numărul de înmatriculare IL 11 ADC a debarcat un sac de peşte în trotineta Logan cu numărul IL 03 GNM. De aici peştoii s-au distribuit într-o Dacia de culoare vişinie care a demarat în trombă cu prada către frigider.

Acum nu ştim dacă preoţelul liberal are habar de tranzacţiile pe sub mână derulate chiar în parcarea instituţiei primite în administrare ca răsplată pentru serviciile aduse partidului. Dar cunoscând aplecare liberalilor către şpăgi ordinare, nu ne-ar mira că omul domnului să fie la capătul traiectoriei descrise de monştrii adâncurilor aduşi plocon de omul cu Toyota.

La miliţie bate vântul schimbării. Nea Titi Inimosul nu s-a mai întors din concediul lui de odihnă (oare de ce o avea nea Titi nevoie de concediu de odihnă?). Pentru că l-a prelungit cu un concediu medical. În spatele deciziei marelui manager se află o a treia cizmă, Pe care nea Titi urmează s-o primească de la ministerul de resort direct în turul pantalonilor. Cum decizia ministerului are drept cauză performanţa inexistentă a amicului nostru, pensionarea pe caz de boală ar fi soluţia de mascare a acestui şut în dos.

Pe lângă spălarea păcatelor, nea Titi vizează şi o pensioară de baştan pe care s-o încaseze regulamentar de la contribuabil, că doar a muncit pentru popor. Că nu se vede nimic, că judeţul este varză, că miliţienii îşi fac de cap în continuare, a se vedea cazul de la Ţăndărei, că şefii miliţiei fac contrabandă cu maşini, că în poliţie există în continuare cămătari, că amantlâcurile se ţin lanţ sunt doar efecte. Cauza vrea pensie pe caz de boală. Dacă acesta e preţul ca să scăpăm de un bugetozaur, parcă ar merita. Numai să nu-l vedem civil într-o altă instituţie de stat, că se poartă.

Pe lista gri a poliţiştilor care aşteaptă a treia cizmă mai regăsim adjuncţi cum ar fi Dascălu şi Călin, plus doi băieţi de la eşalonul inferior. Este vorba despre Chirică şi Papacioc, ambii în concedii medicale din luna iunie. Ce boală or avea şi pe cine, nu ştim. Ştim doar că băieţii sunt văzuţi zilnic la cantina miliţiei, ca să nu piardă contactul cu infractorii. Asemenea devotament pentru munca de miliţie, mai rar. Ne vedem săptămâna viitoare pe hârtie şi zilnic pe site. Adică pe uorduri d-astea”, cum ar zice nea Bâtlan!

Agentul 007 şi un sfert

Un plutonier pe Internet