Wednesday, July 23rd, 2014

Primăria de la Balaciu va fi adjudecată săptămâna viitoare

1

Duminică, 10 mai, la Balaciu s-au desfăşurat alegerile locale parţiale pentru alegerea primarului comunei. În cursa electorală pentru ocuparea funcţiei s-au înscris patru partide: PNG, PNL, PSD şi PD-L, iar la vot au fost aşteptaţi circa 1500 de alegători din cele 5 sate ale comunei.

Deşi procentul de participare la vot a fost mare(991 de alegători s-au prezentat la urne) rezultatele votului nu au permis departajarea candidaţilor Astfel, în cursa pentru ocuparea funcţiei au rămas doi candidaţi: reprezentantul PNL-Cornel Mitu şi reprezentantul PSD-Aurelia Mereuţă.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Aurelian Ion, locţiitorul preşedintelui circumscripţiei electorale de la Balaciu Aurelia Mereuţă a obţinut 477 de voturi, iar Cornel Mitu 341 de voturi. Interesant de semnalat este faptul că pe Aurelia Mereuţă au despărţit-o doar 19 voturi de obţinerea mandatului de primar din primul tur de scrutin, fapt care explică semnalele privind încercarea de fraudare a alegerilor electorale de către reprezentanţii PSD. Totuşi, susţine Aurelian Ion, la sediul circumscripţiei centrale nu a fost primită nici o întâmpinare pe această temă: „Nu am primit nici o întâmpinare din partea partidelor politice privind nereguli în desfăşurarea alegerilor. Procedura permitea acest lucru, dar nimeni nu a sesizat încercări de încălcare a legii. Prin urmare, din punctul nostru de vedere, alegerile s-au desfăşurat fără incidente.” Turul doi alegerilor de la Balaciu se va desfăşura duminică, 17 mai.

Comments

One Response to “Primăria de la Balaciu va fi adjudecată săptămâna viitoare”
  1. Popescu says:

    Reprezentantii PSD in frunte CU CIUPERCA au batut drumurile oferind cozonaci , ulei si zahar locuitorilor pentru a o vota pe Aurelia Mereuta care nici nu a ajuns primar dar ameninta tot personalul primariei cu demiterea. Conform apucaturilor PSD-iste asa zisii simpatizanti ai PSD intra noaptea ( asa cred ei ca nu sunt vazuti) peste batrani in case oferindu-le pachete cu alimente in schimbul votului. La actiune participa Radu Ion si Serban Milica cei mai infocati sustinatori primul vizand un post la azilul de batrani iar repetenta Milica un post la primarie, numai ca-i mai trebuie ceva clase de scoala.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!