Avocatul lui Berlusconi depune plângere împotriva cotidianului El Pais

Roma, 5 iunie /Agerpres/ – Avocatul lui Silvio Berlusconi a anunţat că va depune plângere vineri împotriva cotidianului spaniol El Pais pentru că a publicat fotografii de la petrecerile date în vila premierului din Sardinia, în care apar în special femei cu sânii goi, relatează AFP.

‘Vom depune o plângere, care este în curs de redactare, până la prânz, în faţa justiţiei spaniole pentru tăinuire’, a indicat avocatul, Niccolo Ghedini.

‘Parchetul din Roma a estimat că aceste fotografii sunt ilegale: sunt rezultatul unui delict şi nu pot fi deci vândute. Cei care le cumpără comit la rândul lor un delict’, a afirmat el.

Cotidianul spaniol ‘El Pais’ a publicat vineri mai multe imagini surprinse de fotoreporterul Antonello Zapadu în interiorul vilei lui Silvio Berlusconi, fotografiile private făcând parte din lotul sechestrat săptămâna trecută de procuratura din Roma şi care nu au putut fi publicate în Italia. Chipurile sunt blurate în toate pozele.

Aceste fotografii îl arată pe Berlusconi în grădina vilei sale ‘înconjurat de mai multe femei’, două femei care se bronzează cu sânii goi şi în bikini şi un bărbat complet gol pe marginea unei piscine.

Avocatul lui Berlusconi, Niccolo Ghedini, a afirmat recent că într-una dintre fotografiile confiscate apare fostul premier ceh Mirek Topolanek în întregime gol.

Parchetul din Roma a ordonat confiscarea acestor fotografii după o plângere a şefului guvernului pentru încălcarea vieţii private.