HOŢI DE COMBUSTIBIL PRINŞI ÎN FLAGRANT

Patru tineri cu vârste cuprinse între 20 si 28 de ani din comuna călărăşeană Dragalina au fost prinşi în flagrant de o echipă mixtă de siguranţă publică în timp ce încercau să sustragă motorină dintr-un autotren parcat într-un loc special amenajat pe DN21. Pentru imobilizarea şi reţinerea acestora, au fost executate patru focuri de avertisment în plan vertical.

 

În vederea prevenirii şi combaterii sustragerilor de combustibil din rezervoarele autovehiculelor parcate pe timpul nopţii în spaţiile din zona de competenţă a Poliţiei Municipiului Slobozia, în noaptea de 5/6 octombrie a.c., echipe mixte formate din poliţişti şi jandarmi au acţionat în zona mai multor parcări vulnerabile, situate pe raza municipiului.

 

Cu această ocazie, în jurul orei 02.30, într-o parcare de pe DN 21, situată în zona industrială de sud a municipiului Slobozia, a fost observat un autoturism de provenienţă străină, din care au coborât trei persoane având asupra lor două bidoane şi un furtun, iar o a patra persoană a rămas în autoturism, lăsând motorul maşinii pornit.

 

Cele trei persoane s-au îndreptat spre un autotren parcat şi după ce au forţat sistemul de închidere al rezervorului, au încercat să sustragă motorina. La vederea oamenilor legii, cei trei au abandonat ustensilele şi au fugit, încercând să urce din mers în autoturismul cu care veniseră şi care a demarat brusc. Unul dintre suspecţi a reuşit să plece cu maşina, iar ceilalţi doi au fugit pe terenul agricol din apropiere.

 

Întrucât suspecţii nu s-au oprit la somaţii, în vederea imobilizării şi reţinerii acestora, agentul de poliţie a executat patru focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se  prinderea unui tânăr în vârstă de 28 de ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi.

 

Ulterior au fost identificaţi şi ceilalţi participanţi la comiterea faptei, aceştia fiind trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, toţi din aceeaşi localitate cu persoana reţinută  şi care în prezent se sustrag cercetărilor.

 

Prin extinderea cercetărilor în sarcina celui prins s-au reţinut şi alte două fapte similare aflate în evidenţele cu autori necunoscuţi ale Poliţiei, fapte comise în lunile noiembrie 2008 şi iunie 2009 tot pe raza municipiului Slobozia.

 

Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, 6 octombrie a.c., a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită şi susţinută în faţa instanţei care a emis pe numele acestuia un  mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În prezent, cel în cauză se află în arestul Inspectoratului. 

Cercetările continuă pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale.

 

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE