Teapa de 2 miliarde la Fetesti

Un bărbat, de 33 de ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi este cercetat penal de poliţiştii feteşteni de investigare a fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, după ce, cu ocazia unei tranzacţii cu cereale, a înşelat un cetăţean cu peste 220.000 de lei.

Ieri, în jurul orei 16.05, un echipaj de poliţie rutieră aflat în serviciul de patrulare pe Strada Călăraşi din municipiul Feteşti, a fost depăşit prin încălcarea marcajului longitudinal continuu şi cu viteză excesivă de un autoturism înmatriculat în capitală.

Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, reuşindu-se oprirea acestuia în zona Cartierului Buliga. Procedând la legitimarea ocupanţilor autoturismului, s-a stabilit că aceştia sunt doi bărbaţi, în vârstă de 33, respectiv 37 de ani, primul în calitate de conducător auto, ambii domiciliaţi în localitatea Strehaia, judeţul Mehedinţi.

În timp ce poliţiştii rutieri luau măsurile legale faţă de conducătorul auto, respectiv aplicarea unei sancţiuni contravenţionale şi reţinerea permisului de conducere, la faţa locului a oprit un alt autoturism, condus de un constănţean de 49 de ani, care a reclamat faptul că în urmă cu aproximativ două ore a fost înşelat cu suma de 228.637 lei, cu ocazia unei tranzacţii de cereale, de către ocupanţii autoturismului oprit de echipajul de poliţie rutieră.

Persoanele în cauză au fost preluate de către poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Feteşti şi conduşi la sediul Poliţiei Municipale pentru continuarea cercetărilor.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în urmă cu aproximativ o săptămână, prin intermediul unei cunoştinţe, constănţeanul, administrator al unei firme ce are ca obiect comercializarea cerealelor, a aflat că un agent economic din judeţul Mehedinţi, reprezentat de bărbatul de 33 de ani, caută clienţi pentru vânzarea unei cantităţi mari de grâu. După mai multe discuţii prealabile, ieri, 13 septembrie a.c., cele două părţi s-au întâlnit în municipiul Feteşti, ocazie cu care au hotărât să tranzacţioneze 260 de tone grâu, cantitate ce urma să fie predată cumpărătorului după întocmirea şi achitarea facturii.

Întrucât cumpărătorul a fost de acord, vânzătorul a întocmit factura fiscală pentru 260 de tone grâu, aceasta fiind achitată prin ordin de plată imediat prin filiala unei unităţi bancare din municipiul Feteşti, banii fiind retraşi din cont de la aceeaşi unitate bancară de către aşa-zisul vânzător.

Ulterior, cele două persoane care au întocmit factura de vânzare a grâului şi au ridicat din bancă contravaloarea acestuia împreună cu intermediarul tranzacţiei, au plecat cu autoturismul în direcţia Călăraşi. Cel din urmă, intuind intenţia celor doi de a părăsi municipiul Feteşti, fără să-i predea cantitatea de cereale, l-a contactat pe constănţean, căruia i-a adus la cunoştinţă intenţia celor doi, solicitând să fie lăsat să coboare din autoturism.

Ulterior acesta a fost luat din zona respectivă de către cumpărător, cei doi pornind în urmărirea autoturismului cu care se deplasau suspecţii, ajungându-i la ieşirea din municipiul Feteşti, în locul în care fuseseră opriţi de echipajul de poliţie rutieră.

Cu ocazia verificării unei genţi diplomat aflată asupra suspecţilor, precum şi a obiectelor de vestimentaţie, au fost identificate mai multe documente de evidenţă contabilă, două ştampile ale altor două societăţi, două cartele SIM de telefonie mobilă, precum şi suma de 226.360 de lei.

Întreaga sumă de bani, precum şi copii ale documentelor identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.