Silvian Ciupercă – adevăratul virus care a îmbolnăvit Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia

Situaţia critică prin care trece Spitalul Judeţean din Slobozia a fost declanşată în noiembrie, anul trecut. Deşi ilegalităţile au curs fără oprire timp de trei luni, deşi presa a informat la nivel naţional despre gravele încălcări ale procedurilor, deşi Ministerul Sănătăţii a atras atenţia asupra incompetenţei conducerii Spitalului, Silvian Ciupercă bate câmpii cu graţie, într-o declaraţie năucitoare, despre filozofia sancţiunii şi despre inutilitatea aplicării ei. În locul unei poziţii ferme împotriva directorului Vasile Olaru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa declară cu nesimţire că aplicarea sancţiunilor nu se impune şi nu rezolvă situaţia. Sigur, atitudinea lui Ciupercă poate fi înţeleasă, dacă ne raportăm la reţeaua de şmecherii în care este obligat să păstorească avantajele pesedeilor mai mici sau mai mari. N-a luat nici o măsură nici când ingineria cu terenuri condusă de Vasile Olaru a ajuns de notorietate naţională, ba mai mult, şi atunci a recunoscut ticăloşia, dar nu a pedepsit pe ticăloşi.

Cu multă ipocrizie, Silvian Ciupercă cita, în decembrie, din protestul PSD împotriva practicilor clientelare ale guvernării. Spunea el: „Nemulţumirea faţă de reglementări în interesul clientelei politice este una profundă“. Aşa este, domnule preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa. Numai că reglementările despre care vorbeaţi aduceau bani unor cetăţeni ai Ialomiţei, nu ne îmbolnăveau copiii. Ce părere aveţi despre noi, ca părinţi? Aflaţi că noi avem tot dreptul să vă acuzăm public de acoperirea încă o dată (pentru a câta oară?) a ilegalităţilor comise de clientela politică PSD; vă acuzăm  public de iresponsabilitate în deciziile luate; vă acuzăm public de îmbolnăvirea copiilor.

Comisia de control a Ministerului Sănătăţii subliniază: „au existat deficienţe de raportare şi de promptitudine; aceste cazuri nu au fost raportate, ci au fost ascunse. De aceea s-a cerut limitarea accesului şi dezinfecţia Secţiei de Pediatrie”. Silvian Ciupercă ascunde şi el, la rândul lui, vinovăţia conducerii spitalului. Norocul copiilor este că Rotavirus nu este letal, iar specialiştii de la Institutul „Matei Balş” vor anihila efectele lui.

Silvian Ciupercă, însă, este un virus care a început să devină extrem de nociv pentru populaţie.

Radu Paros, consilier local (CL Slobozia),

Manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa