Ce spun barosanii PSD despre fratii de gasca de la Slobozia

Mircea Cosma a declarat intr-un interviu pentru Jurnalul Prahovean referitor la impartirea administrativ teritoriala a Romaniei ca exista foarte multe orgolii si “invita pe toata lumea sa-si vada lungul nasului”.

  • Mircea Cosma: Sunt foarte multe pareri impartite, foarte multe pasiuni, foarte multe orgolii, dar invit pe toata lumea sa isi vada lungul nasului.(…) Nu poti sa pui resedinta in alte orase care au fost vremelnic capitale dar care nu au reusit sa isi ocroteasca domnitorul si nu au mai avut parte de dezvoltare. Avem si exemple: Curtea de Arges, Campulung Muscel, Targoviste si puteam continua. Mihai Viteazul este simbolul unitatii nationale, iar Ploiestiul a cinstit prin modul in care s-a dezvoltat memoria aceluia care l-a intemeiat. Dovada sta faptul ca astazi Ploiestiul este unul dintre marile orase ale Romaniei si de ce nu unul dintre orasele importante ale Europei. Este capitala petrolului mondial. Aici am avut prima rafinarie din lume si este locul in care avem insumate aproape toate tipurile de energii conventionale pe care le-a utilizat omenirea pana la utilizarea de astazi a energiilor regenerabile. (….)

Daca fiecare dintre noi si-ar da seama de rolul si locul unei regiuni istorice in formarea poporului roman, aceasta capitala nu poate fi decat la Bucuresti sau la Ploiesti. Nu exista alt oras mai central intre Cetatea de Floci, respectiv Vadul Oii de azi, si Pitesti, decat Ploiesti sau  in cel mai rau caz Bucurestiul. Dar, Bucurestiul va primi statutul de capitala europeana nu se poate ca institutiile regionale sa functioneze acolo. Logic este sa functioneze la Ploiesti. La distanta mica de principalul aeroport al tarii, situat pe DN1, pe autostrada, intr-o zona care cuprinde majoritatea formelor de relief si nu putem glumi tot timpul cu orgoliile, ragaielile si fanteziile bolnavicioase ale unor primari marunti de prin Pitesti, Targoviste,Slobozia sau din alte parti. (9 august, Jurnal Prahovean)sursa; hotnews.ro