Premierul Viorel vă face la portofel? Așa vă trebuie!

V-ați luat țara înapoi așa cum urlați în piețe ca descreierații iarna trecută? V-ați luat-o. Foarte bine. Numai că la pachet l-ați luat și pe Viorel Ponta, premierul care v-a umflat capul cu promisiuni și care acum vă bagă mâna în portofel.  Măi alegătorilor, ce vi se întîmplă este ca în bancul de la radio Erevan. Nu era mașină, era bicicletă și nu vi s-a dat, vi s-a luat. Pentru cei aproximativ 4 milioane de naivi (ca să nu zic tâmpiți) care au ștampilat USL în draci am niște explicații sumare cu privire la raptul pe care guvernul socialist, condus de micul Che Guevara, îl practică exact contra fraierilor care i-au urcat sacii în căruță.

Asistații sunt primii votanți ai USL.Ei sunt bazinul de electori alfa. Pentru votul lor, bieții oameni primesc doi mici la botul calului, lângă secția de votare. Apoi patru ani sunt amăgiți cu diverse forme de ajutoare care înseamna între 7-15 euro lunar. Adică nimic. Cât le iese politicienilor de stânga la schimb? Dar primarilor care-i mînă cu turma la vot? Mult. Milioane de euro pe cap de ales per mandat. Politician sărac nu există, indiferent ce spune nea Ciupercă sau șefii lui de la București. Există doar alegători săraci la portofel. Și la mansardă. Pui ștampila, i-ai mai băgat vreo 5-6000 de euro în buzunar în următorii patru ani! Așa funcționează sistemul. Iar dacă nu-l pricepeți, vă meritați  soarta. Necazul este că de suferit nu suferă direct asistații, că ei nu plătesc taxe. Ei doar băltesc în iluzia care li se vinde, anume aceea că cineva, statul mai exact, are grijă de ei. Suferă cei care muncesc. Din păcate, nici ei nu prea pricep nimic.

Alegătorii cu salarii mici sunt(și ei) în remorca PSD. Viorel are o veste bună, chipurile! Se mărește salariul minim. Moare bietul ginerică guvernamental de grija oamenilor cu salarii mici, nu? Moare pe dracu’! Majorarea salariului minim de la 800 de lei la 850 de lei aduce vreo 60 de lei în plus salariatului și vreo 130 de lei statului, prin creșterea taxelor aferente. Nu te bucura proletarule, că de fapt nu câștigi acești 60 de lei. Pentru că acest cost suplimentar al firmei se va duce în prețuri. Și ghici ce? Cu bani mai mulți vei cumpăra mai puține produse. E o chestie complicată, nu-ți bate capul, dar așa merg lucrurile. Deci cine încasează bani mai mulți din această afacere? Statul, proletarule, așa că nu mai pune botul la vrăjeala guvernamentală. Ce ți se dă cu o mână ți se ia cu două. În cazul salariaților plătiți la gri, adică jumătate legal și jumătate în mână, lucrurile sunt și mai ușor de măsurat. Căci patronul nu are decât să diminueze banii plătiți din mână pentru că trebuie să dea mai mult statului. Și cum firma nu vinde mai mult, ba dimpotrivă, e logic ca patronul să treacă acest cost în buzunarul tău, proletarule. Căci altfel dă faliment iar tu pleci acasă. Deci, dacă ești băiat deștept ceea ce nu cred, îl înțelegi pe angajator și înjuri guvernul de stânga. El îți bagă mâna în buzunar, nimeni altcineva.

Mai am o vorbă și pentru antreprenorii avuți care votează cu stânga. Și nu numai că votează, ca proletarii sau salariații pauperi, ci mai și finanțează campaniile electorale scumpe ale stângii comuniste de tip USL. Văd că e mare agitație în rândul securiștilor de afaceri grupați în asociații de profil ce atârnă de ani de zile la clanța tuturor guvernelor. Ce ne facem fetelor, că ne-a mărit Ponta taxele și ieșim din marja de profit. Și asta n-ar fi nimic! Am plătit șpăgi la campania electorală și ăștia nu scot lucrări la licitație. Ne ruginesc muncitorii în stand by și ni se depreciază utilajele! Iar când lucrăm, ai dracului, nu plătesc dacă nu sărim cu zeciuala. E nasol. Și dă-i comunicate de presă, care de care mai tembele, în care se trag semnale  de alarmă și se amenință cu migrarea investitorilor în alte zone. Ce zice Ponta? Hai sictir, că aici nu-i Eldorado, așa cum v-am aburit eu în campania electorală. Plătiți fonciirea cât vreau eu, că trebuie să plătesc pensii și salarii(parcă le-ar plăti de la mă-sa!). Are dreptate, mă! V-a făcut ăsta ca la Caritas. Aveați miliarde, dar ați crezut că plătind șpăgi și donații electorale o să faceți sute de miliarde. În loc să alegeți calea normală, ați vrut pe scurtătură, cu o șpagă. V-ați luat țeapă. Și nu numai că v-ați luat țeapă, dar prietenul vostru Viorel, prin politica tembelă pe care o promovează o să vă bage-n faliment. Că nu mai merge cu telefonul la partid și de acolo la Fisc. Trebuie să plătiți. De data asta, din banii câștigați altfel decât mânjind politicienii. Nu-i aveți? V-am pupat pe portofel cu mâna largă a lui Ponta!