Agenția imobiliară de la Spitalul Județean mătrășește miliarde din banii asiguraților pe mâna ciracilor lui Ciupercă. Cu binecuvântarea ȘI DIN ORDINUL lui!

Vreau să vă spun că pentru această activitate am avut acordul verbal al Președintelui Consiliului Județean, domnul Silvian Ciupercă… ”. Așa declara în fața echipei de la Curtea de Conturi dl manager Vasile Olaru referindu-se la cheltuirea ilegală a peste 200.000 de lei din banii asiguraților, bani care au fost folosiți, cel puțin teoretic, la plata chiriilor pentru niște locuințe acordate medicilor și farmaciștilor angajați la Spitalul Județean. Afirmația este pașaport pentru pușcărie pentru cei doi pesediști care au imaginat și înfăptuit ditamai deturnarea de fonduri. În afacere au circulat și bani drenați nu se știe cum din fundația PSD Ialomița 2000, care a acoperit cu generozitate goluri de numerar din visteria spitalului. Asta în condițiile în care Spitalul Județean avea repartizate mai multe locuințe de serviciu de la Primăria Slobozia, unde nivelul chiriei nu depășea 200 de lei lunar.

Ciupercă inventează capitole de cheltuieli

În perioada 2011-2013 Spitalul Județean a închiriat de la persoane fizice mai multe locuințe pe care le-a repartizat unor medici și farmaciști care lucrau în instituție. Valoare plăților făcute în intervalul menționat este de 206.369 de lei, sumă care, în absența unui act normativ care să permită astfel de extravaganțe, se constituie în prejudiciu adus unității spitalicești. Și nu numai că plățile s-au făcut ilegal, dar în anumite cazuri plata chiriilor s-a făcut după expirarea contractelor. Este cazul contractului de închiriere nr 3367/16.05.2011, în care plata chiriei în valoare de 1100 de lei/lună s-a făcut vreme de 4 luni de la expirarea contractului. Procesul verbal de constatare al Curții de Conturi stabilește că ordonatorii de credite, adică Olaru și Ciupercă, au încălcat legea 273/2006 privind finanțele publice, care interzice angajarea unor cheltuieli dacă nu există bază legală pentru ele. Și dacă ne ducem în Codul Penal constatăm că:

Art. 307

Deturnarea de fonduri

(1) Schimbarea destinaţiei fondurilor băneşti ori a resurselor materiale alocate unei autorităţi publice sau instituţii publice, fără respectarea prevederilor legale, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor provenite din finanţările obţinute sau garantate din fonduri publice. Nasol, nea Vasile! Și stai să vezi, că nu-i doar atât.

Anticipate la Consiliul Județean. Căutăm președinte!

Din declarațiile lui Olaru rezultă că nea Ciupercă și-a dat acordul pentru deturnarea banilor asiguraților și plata ilegală a chiriilor. Am putea crede că banditul bate câmpii doar că să-l ia cu el în celulă și pe nea Vasile. Dar Olaru continuă declarațiile date inspectorilor de la Curtea de Conturi cu o precizare bombă: „… mai mult decât atât arăt că în anul 2012 am fost reclamat de dr Panaitescu Petrișor prin plângere scrisă adresată domnului Președinte (nr.cu p mare, ce mama dracului!) Silvian Ciupercă în momentul în care nu am vrut să-i închiriez o garsonieră datorită faptului că realiza venituri mult mai mari decât atunci când a fost angajat (?), iar domnul Președinte Silvian Ciupercă mi-a transmis în scris să îi închiriez o locuință dl dr Panaitescu Petrișor.” Ce avem noi aici? Da, chiar, ce avem noi aici? Păi avem dovada de necontestat că Ciupercă se băga în administrarea spitalului direct, brutal și cu ordine ilegale date managerului. Dar cum managerul nu putea primi ordine directe de la Ciupercă, pute nițel a trafic de influență? Cam da. Prin această declarație Olaru îi taie lui Ciupercă orice punte între libertate și pârnaie. Pentru că se demonstrează nu numai că Ciupercă a știut de tot mecanismul de plăți ilegale pentru chirii, dar l-a și coordonat în calitatea lui dublă de Dumnezeu al PSD care pune oameni în funcții cum vrea mușchiul lui și de ordonator principal de credite. Contextul este cu atât mai grav cu cât Hristescu nu mai e la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița, Cristudor e la pușcărie, DNA Ialomița a dispărut iar la miliție Serviciul de Investigare a Fraudelor nu mai este condus de un supus PSD ca până acum ceva vreme. Din motive de flagrant. Deci nu are cine să dea NUP ca în cazul Floriconstruct. Un amănunt interesant este faptul că mecanismul ilegal a fost susținut inclusiv financiar și de fundația PSD Ialomița 2000, un loc unde există suspiciunea rezonabilă că firmele ce au contracte publice în județ depun sponsorizări decente. Aflăm că în martie 2014 această fundație patronată de Ciupercă a plătit o sponsorizare de peste 140 de milioane de lei către spital pentru plata acestor chirii. De unde are fundația acești bani și în virtutea căror activități cuprinse în obiectul ei de activitate a făcut aceste plăți? Întrebăm, nu dăm cu parul.

Apartamente de serviciu refuzate de Spital! Nasol!

Interesant este faptul că de-a lungul timpului Primăria Slobozia a tot dat locuințe de serviciu Spitalului Județean. Câte, cum și ce s-a întâmplat cu ele nimeni nu știe. Fostul primar Gabi Ionașcu își amintește că prin 2009-2010 ar fi dat 10 garsoniere pentru medici. Astăzi, oficial, spitalul mai are doar 3 locuințe de serviciu primite de la primărie. Neoficial, existe surse care susțin că cel puțin un parlamentar PSD își regulează amanta într-o astfel de locuință plătită de contribuabilul ialomițean, fapt care este de natură să ne umple de draci. Mai ales că primarul Stoica se joacă și el cu apartamentele poporului după cum vor mușchii domniei sale de microbist. Iar penalul Olaru, în vreme ce închiria apartamente de pe piața liberă cu sute de euro pe lună refuza, la ordin sau nu, apartamente de serviciu de la primărie pentru care chiria nu sărea de 200 de lei/lunar. Concret, la data de 25 iulie 2013 primăria alocă Spitalului Județean o garsonieră în strada Decebal la blocul G1 și un apartament în strada Constructorilor. Chiriile erau de 44 de lei pentru garsonieră și 184 de lei pentru apartament. Cinci luni mai târziu, în baza unei adrese de renunțare de la Spital, primarul Stoica ia apartamentul din strada Decebal și-l dă, cui credeți, Clubului Sportiv, probabil unui fotbalist sau vreunui trepăduș de partid angajat la club. Asta în vreme ce Olaru, cu știința lui Ciupercă, plătea ilegal sute de euro pentru apartamente închiriate de pe piața liberă. Păi, să nu le dai mandat și tot ce începe cu M? Săpăturile continuă, vom reveni!