Cazul Turcescu, un șmen între securiști

turc 2Colonelul sub acoperire Robert Turcescu este, de fapt, un biet caporal de pompieri, care dă foc la șură ca să aibă colegii lui ce stinge. Cazul Turcescu nu este despre presă, ci despre securiști mai bătrâni sau mai tineri care se caftesc la birtul din sat după ce au consumat trăscău în exces. Singurul lucru spectaculos îl reprezintă miza financiară imensă a acestui caft la care asistăm de vreo 25 de ani. Deci, ce avem noi aici?
Nana versus Giurgiu sau cine scuipă primul, bate
Cafteala ideologică la birt a plecat de la niște terenuri. Băsescu cumpără prin intermediul fiicei Ioana vreo 300 de hectare de teren la Nana. Tranzacția se face la vedere, cu credit de la bancă, și este dezvăluită chiar de către președinte la televizor. Komisarii lui Felix de la Antena 3 sar la bătaie și, asistați de micul Titulescu, pornesc o campanie de presă furibundă. Cu Gabriela Strâmbeanu Firea pe post de fecioară neprihănită, curvele din parlament încropesc o comisie de anchetă care se ofilește în timp record din lipsă de obiect. Președintele CEC, banca de unde familia prezidențială luase creditul pentru cumpărarea terenului este schimbat din funcție și câțiva primari din Călărași sunt arătați cu degetul pentru retrocedări ilegale. Răspunsul președintelui vine sub forma unei alte campanii de presă. Colonelul Turcescu primește la plic niște dezvăluiri senzaționale despre afacerile agricole ale lui Felix. Înfierbântat de subiect, colonelul trage din toate pozițiile demascând chestii simpatice despre cele 2600 de hectare de teren arendate de Varan la Giurgiu. Se înregistrează morți și răniți în ambele tabere. Varanul ajunge la pușcărie iar colonelul jubilează. Se intră în vacanță și la reluarea sezonului colonelul revine timorat, agitat, incoerent. După o emisiune cu Traian Băsescu în care se aruncă bomba ofițerului acoperit fătucul de presă devine și mai agitat. Mai trece puțin timp și într-o vineri, tata socru Ilie Sârbu vine la o emisiune la B1 și reia tema Turcescu- Colonel. La două zile marele jurnalist își dă foc la păr în direct la televiziunea la care lucra și recunoaște că este locotenent- colonel sub acoperire, acuzație pe care o formulase și gașca lui Felix și pe care o negase cu succes. Deci, ce avem noi aici până acum? O cafteală între două găști pe tema cine fură mai mult și mai bine. În spatele lui Felix găsim o gașcă masivă de securiști bătrâni scoși pe tușă și transformați în directori pe moșia varanului. De cealaltă parte avem un crainic TV cu rol de casetofon. În care își bagă caseta președintele și apropiații președintelui. Casetofonul Turcescu nu are autonomie, nu merge pe baterii și pornește sau se oprește la comandă.
Cine i-a luat curentul din bord?
Scandalul declanșat de auto – demascarea caporalului Turcescu a tras heblul nu numai la emisiunea Sub Semnul Întrebării, ci la tot postul B1. Manevra fătucului dă apă la moară teoriei „securiștii lui Băsescu” vânturată de tablagii de la Antena 3. Punct ochit, punct lovit, muniția fiind livrată de vârful de lance al B1, Robert Turcescu zis și Schengen. Fapte. Ca orice tembel care se crede geniu, Turcescu s-a băgat în ciorba numită Colegiul Național de Apărare, instituție unde curvele din politică devin intelectuale cu acte în regulă. Bietul idiot este așa de bine înfășurat că devine ofițer deși nu făcuse armata și profesor asociat la oficina care produce experți militari pe bandă. La minte lui era simplu să i se bage în cap că e vreun James Bond. Este alimentat apoi cu niște subiecte pe care le dezvoltă ca papagalul, fără se le priceapă și fără să încerce să răspundă la întrebarea fundamentală: cui folosesc dezvăluirile gata livrate? Mai adăugăm faptul că B1 este controlat de Sorin Oancea, ex- Antena 3 și colcăie de așa zis jurnaliști racolați sau detașați de la haznaua mediatică a lui Felix. Băieții, în frunte cu Turcescu, sunt lăsați să înjure la PSD controlat. Cu mici excepții, gen Sabin Orcan sau Cătălin Prisăcariu, oastea de strânsură a presei de dreapta adună un public cu vederi anti PSD, dar naiv. Căruia acum i se pune în față o oglindă din care răzbate o imagine hidoasă. Bădin este acuzat de șantaj la Duicu și trimis în judecată iar Turcescu se declară ofițer sub acoperire și se duce acasă. Dobitocul, nu numai că nu pleacă în liniște cu au făcut alți băieți suspectați de conexiuni cu securitatea (Carol Sebastian, Valentin Zaschievici sau Cornel Ivanciuc), ci își mai toarnă și un kil de rahat în cap afirmând că a nedreptățit mulți oameni, adică d-alde Felix, cărora le cere scuze. Are ăsta creier de ofițer acoperit sau moacă de James Bond? Never. Așa că ceea ce mai rămâne după ce dăm la o parte toate posibilitățile poate fi adevărul. Și anume că Turcescu este un tembel care se crede geniu și căruia i s-a pus cheiță. Un simplu ventilator de pe care se împrăștie fecale cu miros de dreapta.
Ce rămâne?
Mai nimc. Certitudinea este că Turcescu nu a fost ofițer acoperit. Și nici jurnalist. A fost un crainic căruia i s-au dat să recite texte pe care nu le-a înțeles niciodată. O petardă căreia i s-a aprins fitilul la momentul oportun. Varianta cea mai plauzibilă este că imbecilul a căpătat ceva conștiință de sine și la momentul la care s-a crezut mai sigur pe sine a primit comanda să-și dea foc. Știm exact ce NU ESTE OPERAȚIUNEA LUI TURCESCU.
Nu este „joc operativ”- pentru că obiectivul posibil de urmărit, respectiv deconspirarea ofițerul acoperit care candidează la președinție, nu poate fi atins. Câtă vreme devoalarea unui acoperit este infracțiune nimeni nu-ți poate asuma riscul. Dovezile care ar demasca un acoperit sunt imposibil de sifonat fără ca o anchetă să identifice sursa. Acoperitul trebuie doar să nege. Așa că delirul lui Turcescu despre Judecător este doar delir. Nu se va ajunge la Judecător pentru că nu va fi anchetă. Cine să ancheteze ce? Ca atare, Ponta poate să stea liniștit. Și el și toți acoperiții care se joacă de-a politica.
Nu există implicații penale – pentru că Turcescu nu este ofițer acoperit. El a primit un grad onorific, ceea ce a dezvăluit și Antena 3. Au spus că este locotenent- colonel, nu ofițer acoperit. Asta demonstrează, dacă demonstrează, și documentele cu iz de făcătură postate de fătuc pe blog.

Făcătură de la cap la coadă
Există două variante de lucru pentru așa zisul caz Turcescu. Prima variantă este aceea a unui caft între diverse grupări care se joacă de ani de zile cu informațiile obținute de la diverse servicii. Gașca care-l alimenta pe Turcescu a pierdut partida, pentru că a mizat pe un dobitoc șantajabil. Cel mai probabil marele Robert a fost silit să iasă în decor pentru fapte mult mai pământene decât apartenența la un serviciu secret. Iar butonul pe care s-a apăsat a fost exemplul dat în cazul Bădin. N-a vrut să iasă din joc și s-a trezit trimis în judecată pentru șantaj. Turcescu a priceput mesajul și s-a folosit de povestea colonelului acoperit pentru a ieși cât de cât onorabil. Adică nu e găinar cu vilă de la ANL, ci spion acoperit dat în gât de dușman. Cea de-a doua ipoteză este bazată pe manevra desantului Antena 3 parașutat la B1 cu vâr de lance Sorin Oancea. Minat cu imbecili de calibru prin interior, postul tv care a captat public non PSD a fost detonat exact când era nevoie. Fără Băsescu, cantonat în zona unui candidat discutabil, fără o voce media credibilă care să i se opună, PSD pare că poate defila în cursa prezidențială. Având în vedere că fratele Păunescu este fan PSD, camuflarea postului B1 și dinamitarea lui pare o operațiune bine executată de rezerviștii fostei Securități. O singură necunoscută avem. Ce mutare mai poate face Băsescu? În mod sigur, mai are undeva o mutare.