Ce a dezvăluit, de fapt, Traian Băsescu?

hgImediat după ce președintele Traian Băsescu a detonat informația cum că Prostul Național din Palatul Victoria a fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001 o armată de guriști au sărit de fund în sus să acopere cu perdele de fum câteva adevăruri deranjante pentru mafia PSD acum în prag de alegeri. Pe scurt, Traian Băsescu a făcut următoarele dezvăluiri:
- În 1997, în mandatul lui Emil Constantinescu, SIE, condus la acea vreme de un alt penibil denumit Cătălin Harnagea, a racolat ilegal un procuror. Harnagea era un papițoi cu pedale de la departamentul de difuzare al ziarului România Liberă și se ramrcase ca șef de campanie al lui Victor Ciorbea. După plecarea din fruntea SIE, în anul 2000, Harnagea a aterizat taman la Rompetrol sub comanda lui Dinu Patriciu.
- Victor Ponta a încălcat grav Constituția și Statutul Magistraților funcționând ca spion sub acoperire și procuror. Ce nevoie avea SIE de un procuror sub acoperire? O să aflăm în curând, că balul nu-i gata.
- În 2013, șeful SIE Teodor Meleșcanu, în complicitate cu un alt acoperit, Ilie Sârbu, actualul socru al lui Ponta, au inițiat Hotărârea de Guvern 223/2013, prin care au redefinit informațiile secrete de stat din domeniul de activitate al SIE. La litera C, punctul 4, se menționează că sînt secrete “informațiile, datele și documentele” care se referă la “personalul din domeniul activității informative, chiar și după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu”. Actul normativ NU a fost trecut prin CSAT, deși reglementa activitatea unui serviciu secret iar discuția în CSAT ar fi fost obligatorie, pentru că DOAR CSAT poate aproba clasificarea documentelor serviciilor de informații. Nu au trecut-o pentru că în CSAT deciziile se iau doar cu unanimitate de voturi iar președintele s-ar fi opus. Așa că inițiatorii au încălcat grav legea și au nășit un act normativ care să-l ferească pe Prostul Național de deconspirare. Președintele suspectează că actul normativ nici măcar nu a fost prezentat în vreo ședință de guvern, ci a fost pur și simplu publicat în MO. Asta înseamnă implicarea SIE în politică și în campania electorală prin protejarea lui Ponta. Adaugați faptul că Meleșcanu și-a adunat semnăturile pentru candidatură chiar în timp ce era directorul SIE și aveți imaginea completă a unui serviciu secret subordonat de politruci ca Ponta, Meleșcanu, Ilie Sârbu.
- HG 223 promovată de Meleșcanu și executată de Ponta încalcă grav legea SIE care stipulează că ACTIVITĂȚILE SIE SUNT SECRET DE STAT! Dobitocii au pus în anexa HG 223 TOATE activitățile SIE. Azi, imbecilii de la PSD în frunte cu șandramaua Meleșcanu susțineau că președintele a vulnerabilizat serviciul. Și culmea, sunt proști care să-i creadă în frunte cu cei din presă.
- La solicitările președintelui adresat SIE cu privire la existența ofițerilor acoperiți în guvern, Meleșcanu a refuzat să răspundă invocând faptul că informația nu putea fi divulgată președintelui. Asta în condițiile în care conform Legii secretului de stat, art 15 lit e și d, imediat după validare președintele țării are acces la orice secret de stat. Deci, rețineți, nu cerea lista ofițerilor acoperiți ai serviciului, ci doar acoperiții foști și actuali din guvern, cerere legitimă. Prin această golănie, SIE și-a încălcat propriul statul refuzând accesul președintelui la o informație.
De reținut este faptul că președintele a utilizat doar surse de informații publice, respectiv acte normative publicate în MO. Rezumând, discuția despre Ponta spionul Dandana cade în planul secund. Pe primul plan se află implicarea serviciilor secrete în politică, pe față și fără scrupule precum și dorința acestor servicii de a controla politica la vârf. De aseară nu mai știm exact cine ne conduce și la ce comenzi acționează. Asta a dezvăluit, de fapt, Traian Băsescu.