Percheziții DNA la Consiliul Județean și la Spitalul Județean. Vâlcan, săltat cu mandat de acasă. Percheziții si la Fundația Ialomița 2000

V__4952Cu noaptea-n cap, mascații au descins la CJI și Spitalul Județean Slobozia în căutare de marfă. Se tremură pe alocuri in averse. Ancheta vizează, se pare, golăniile comise la Spital. Vom reveni.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014.

În cursul zilei de 29 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 30 de locații situate în municipiul Bucureşti și județele Ialomița și Călărași, din care trei sunt instituții publice de interes local iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.(comunicat presa DNA).

La spital se scrie de zor. Se pare că au apărut înregistrări ale unor ședințe de grup (Olaru, Berbece, Zamfir și Ciupercă) în care se puneau la cale golănii ce vizau devalizarea spitalului. Ciupercă a fost săltat cu duba de acasă, la 6 dimineața. Este de așteptat să fie reținut în cursul zilei de azi. Cezar Vâlcan, șeful serviciului Patrimoniu, a fost adus cu mandat la declarații deoarece nu s-a prezentat la citațiile procurorilor. Perchezițiile vizează și sediul PSD, unde funcționează Fundația Ialomița 2000. Prin această fundație s-au rulat sume de bani provenite din donații ale firmelor care au avut contracte cu spitalul. http://www.gazetadesudest.ro/2014/06/25/agentia-imobiliara-de-la-spitalul-judetean-matraseste-miliarde-din-banii-asiguratilor-pe-mana-ciracilor-lui-ciuperca-cu-binecuvantarea-si-din-ordinul-lui/