Am câștigat. Ce și, mai ales, cine?

Le-am rupt capul! I-am udat cu apă! Le-am luat curentul din bord! Pisicuțul s-a transformat în șobolan și-a tăiat-o în cotloane, baronii au scăpat slănina de la gură, pițipoancelor din staful de campanie al lui Xerox Viorel le-au pocnit silicoanele în meclă. Poporul din dispora, umilit, și luat cu bastoanele de milițiile din statele socialiste Franța și Italia dar și-a luat revanșa. Profesorii mituiți cu 700 de lei în Săptămâna luminată de dinaintea votului, săracii alimentați cu cupoane pentru alimente de la UE, studenții trimiși în vacanță ca în 16 decembrie 1989, toți aceștia separat și împreună au avut de luat o revanșă. Valul care a pocnit cuplul princiar Daciada-Viorel are multe cauze și a fost generat de prostia cumulată a pesediștilor, de grobianismul lor dar și de anchetele DNA, care au dus la izolare o seamă de bandiți cu freza pe stânga. La rece privind, această catastrofă electorală are mai multe semne de întrebare decât certitudini.
Ponta trebuie să plece
Strict legal, guvernul nu are legatătură cu alegerile prezidențiale, deci o schimbare de garnitură nu s-ar impune câtă vreme majoritatea parlamentară se conservă. Dar… Victor Ponta a candidat din postura de prim ministru. Votul masiv dat împotriva sa echivalează cu un vot de neîncredere al populației în guvernul care poartă numele candidatului învins. În plus, ca organizator al alegerilor, Ponta este SINGURUL vinovat pentru faptul că cetățenii români au fost agresați de milițiile franceze și italiene doar pentru că au încercat să voteze. Îngrădirea directă și nemijlocită a dreptului la vot prin numărul insuficient al secțiilor de votare este o acuzație suficient de gravă și evidentă cât să-l trimită pe mitoman la pușcărie. PNL ar trebui să facă ciocul mic la acest subiect. Pușcăriabilul neanchetat încă Varujan Vosgania s-a opus cu succes ideii de vot prin corespondență. Iată ce spunea imbecilul în 2011:” El a amintit alegerile din 2008, când românii plecaţi în străinătate au avut dreptul de a vota la ambasade. “Dacă nu am fi avut experienţa din 2008, cu votul de la ambasade, poate am putea discuta acum despre votul prin corespondenţă. Însă nu poţi să laşi oamenii să voteze fără să-i supravegheze nimeni”, a declarat Vosganian. Potrivit acestuia, aprobarea proiectului votului prin corespondenţă ar echivala cu o lovitură de stat dată de actuala administraţie.”Dacă, prin absurd, votul prin corespondenţă este aprobat, atunci va trebui să reluăm Piaţa Universităţii. A doua zi, voi ţine o conferinţă de presă în Piaţa Universităţii, acolo unde ţin minte că am stat, la ieşirea din metrou, intersecţia dintre Magheru şi Carol I”, a mai spus vicepreședintele PNL. ” Revenind la Ponta, faptul că a folosit banii publici pentru a da mită electorală în campanie, inclusiv bani europeni, este un alt motiv suficient de grav și evident pentru ca Ponta să ajungă coleg de cameră cu Hrebenciuc. Demisia ar fi o idee, dacă omul ar avea onoare. N-are, așa că trebuie luat cu pietre. Asta nu înseamnă că PSD trebuie să plece de la putere câtă vreme are suport parlamentar.
Câți liberali se bucură și cine va urma pe tron?
Victoria lui Iohannis nu a bucurat pe toată lumea din marele partid liberal. Câți liberali se vedeau cot la cot cu tăriceanu (nu-i greșeală de tastare, curva e substantiv comun) la guvernare, cu Ponta președinte? Uitați-vă la blaturile din primul tur și o să aflați. La turul doi a fost tzunami, baronii n-au controlat nimic și n-au generat nimic. Mulțimea s-a stârnit împotriva lui Ponta pentru că s-a atins masa critică. După ce ne-am râs de moacele turtite ale pesediștilor este momentul să aruncăm privirea în spatele lui Iohannis. Și-l vedem pe obscenul Dan Mihalache, fostul țuțăr al lui Adrian Năstase și animatorul jalnicei campanii electorale a sfâtului Klaus. Fără anchetele DNA și prostiile PSD era și acum primar. O mai vedem și pe celebra Pufulete, aka madam Săftoiu, care s-a dospit la Cotroceni pînă și-a băgat bărbatul șef la SIE. Apoi a iesit cu strigături și-a dat din casă, apoi a aterizat în PNL de unde a plecat cu același cor de înjurături ca să amușineze la PDL. Traseistă cu acte în regulă și numai în politică, ci și între (măcar) două paturi. Ce-o mai fi în spate, nu mai știm dar putem intui. Un Klaus fără echipă aterizat la Cotroceni este pradă ușoară pentru socialiști. Nu aș vrea să mă gândesc că neamțul ar putea încerca o coabitare de bun simț cu bolșevicii. Pentru că, nu-i așa, omului nu-i place scandalul! Doamne ferește! Deci, ce avem noi aici? Cine revendică șefia marelui PNL? Un liberal neaoș cu ADN de jigodie patentată ca Atanasiu zis Bijboacă sau Petrache, baronul de la Ilfov? Un băiat de cafenea ca Șică Orban, chitaris, folkist dar mai de grabă gurist? Sau poate buldogul Blaga, un fel de maidanez jigărit pe care nu l-a hingherit nimeni încă? Da, Predoiu ar fi o soluție care măcar ar salva aparențele. Dar nu cred ca are vreo șansă. Lipsa unui lider capabil să impună o strategie politică și nu să caute o cale spre ciolan este marea problemă a marelui PNL. Vedeți în stare pe unii care s-au dus cu entuziasm în brațele PSD să se bată cu PSD-ul? Nu fără un lider care să priceapă cine-i dușmanul și cum trebuie neutralizat. Din acest motiv, până nu vedem liderul și direcția, nu avem nici un motiv de bucurie. Remember Căcărău!
PSD reloaded!
Ponta va crăpa. Au crăpat predecesori mai iluștri ca el. Năstase și Iliescu și-au luat șuturi în cur de la grataragiul partidului, Marean Vanghelie așa că nu-l văd bine pe Plagy! Cine vine din umbră? Posibilii succesori sunt la pușcărie sau în drum spre ea. Geoană-i curat, dar prost. Parcă prea prost, chit că ceva priză la pământ mai are. Tata socru-i varză, Hrebenciuc nu mai poate trage sfori, Mazăre se cară, Oprișan are bagajul făcut, Șova e și el la dușuri! Cine vine? Contează? Nu prea, că de la socialiști nu așteptăm guvernare, ci rapt! Contează doar în prespectiva alegerilor din 2016. Dacă ar fi deștepți, dar nu sunt, ar pleca de la putere, și-ar abatoriza vinovații și ar schimba firma. Nefiind, au toate șansele să se spargă. Ar fi a doua oară după schisma din care s-a născut PD. Și ultima. Doamne ajută!
De ce suntem în pom și pomul în aer?
Pentru că nu mai merge. Pentru că guvernarea în scop de jaf nu mai este o opțiune valabilă. De când cu DNA nimeni nu mai semnează nimic. Baronii nu știu să administreze eficient. Ei știu doar să fure. Nu ai ce fura pentru că stau procurorii cu ochii pe tine, nu mai guvernezi! Băieții ăștia din politică sunt nevoiți ca, ajunși la butoane pe umerii poporului, să livreze politici publice și să gestioneze eficient. Ce vedem după 25 de ani de democrație? Vid! Organizații de tip mafiot denumite partide, organizate după organigrama mafiei, cu filtre de personal și tot tacâmul. La butoane ajung jigodii patentate gen Năstase, Ponta, Blaga, Videanu, Vosganian, Căcărău și alții ca ei. Cum ai vota, tot javre alegi. Javre care nu prea mai pot fura, dar pot face rău din prostie. E ca-n Hong Kong. E vot liber, dar candidații îi stabilește Partidul. Nu avem partide și nu avem doctrine. Nu există proiect, nu există preocupare. Există stat social și creduli destui care, din când în când, rup lanțul, mușcă stăpînul și se întorc la cușcă pentru încă niște ani cu un alt stăpân, care le umple strachina cu mai multe firimituri măcar pentru o vreme. Am învins!