Colonele, ești un bou! De presă!

Bombă nucleară în presă! Retras prematur în rezervă și reactivat pe post de civil la Nașul TV, colonelul de infanterie Turcescu detonează un mega scandal publicând în facsimil, ca idiotul, un document secret al DNA din care rezultă indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni. Ordonanța de disjungere sifonată din dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica introduce în ecuație și alți tovarăși și tovarășe în frunte cu Elena Udrea și Liviu Dragnea, oameni ce urmează să fie băgați în malaxor. Până aici nimic spectaculos. Ca informație de presă treaba este beton! Dar, pentru că există un dar, încăpută pe mîna lui Turcescu bomba se transformă în cartuș de manevră. Pentru că de ce, cum ar zice nea Gigi Bercali?
1 Documentul publicat de marele jurnalist de investigații ESTE SECRET. Ca atare el nu este destinat publicului iar cel care l-a sifonat și cel care l-a publicat comit o infracțiune. Să vedem ce va spune CSM, căci lucrurile în mod cert nu vor rămâne fără urmări. Nu mai zic de situația în care cei ce fac obiectul disjungerii vor fi scoși din cauză și vor avea pretenții de imagine dreasă nu de la colonel, că-i sărac, ci de la procuror și statul român care au dat informații secrete unui dobitoc!
2 Mega jurnalistul de la trupele de infanterie ar fi putut să publice lejer informațiile din document sau, dacă era jurnalist, ar fi putut să facă o serie de verificări bazate pe informațiile din ordonanță. Treaba ar fi fost perfect legală și perfect acoperită. Din păcate, Turcescu este jurnalist tot așa cum a fost și colonel, adică făcut la apelul bocancilor. Mintea lui nu poate depăși stadiul de scriitor de subiecte servite cu veleități de Woodword(băiatul care i-a tras-o lui Nixon în afacerea Watergate). Numai că idolul lui Turcescu a săpat după indiciile oferite de sursă, nu a luat documentul secret să-l pună pleașcă pe un site și să clameze ca tembelul exclusivitate. Boul, tot bou!
3 La viața mea am primit asemenea documente, fără antet, sifonate de procurori sau de polițiști. Știam exact de ce le primesc și ce-i mână ân luptă pe cei care le scurgeau. Niciodată nu am public ca atare un asemenea document secret. S-au întâmplat cazuri în care procurorul care mi-a plasat o astfel de ordonanță să obțină efectul invers. Pentru că din verificările mele a rezultat că soluția lui era taman pe dos și că NUP-ul era o ticăloșie. Așa a ajuns la pușcărie Ioan Avram Mureșan în afacerea ULCOM-Rezervele Statului. După 10 ani de la publicare, dar a ajuns. Sifonarea de documente se întâmplă pentru că procurorul are un interes. Să înfunde sau să scoată pe cineva. Daca ești bou, îi faci jocul. Poate în cazul Bica intențiile procurorului care a sifonat documentul au fost bune. Din păcate, l-a sifonat către un cretin patentat.
Ca orice dobitoc, Turcescu va fi îngropat de orgoliul lui de meșteșugar de presă. Dovadă că pe un document secret publicat în facsimil și-a gravat numele! Cât de bou să fii? Mai mult, cu moaca aia de moralist revoltat, mâhnitul a anunțat că nu-și va da în gât sursa! Deh, deontolog adevărat! Numai că publicând facsimilul, imbeciliul tocmai a ce a dat în vileag numele adresa și CNP-ul informatorului. Documentul are două surse posibile. Procurorul care l-a scris sau cel care a preluat dosarul disjuns, în cazul în care nu vorbim de una și aceeași persoană. Bravo, colonele, stai jos! Competentule! Idioți ca ăsta au îngropat presa și au transformat-o în ventilator.

PS Grav este că imbecilul este profesor la școala de jurnalism!