Mai multă securitate sau mai multă teroare?

S-a umflat tărâța în alde Ion Bond de la serviciile secrete mai să dea în foc. Cică atentatele de la Paris, în fapt niște execuții publice comise de babuini cu pușcoace cumpărate din piața Charles de Gaule, la liber, ar fi motiv ca băieții cu ochii albaștrii să își bage ochiul și timpanul în computerele și smartfoanele noastre fără aprobare de la judecător. Cum de ce? Deoarece plaiul mioritic riscă să fie aruncat în aer nu de prostia guvernului sau de imbecilitatea politicienilor, ci fix de vreun islamist cu barbă înarmat cu o grenadă ofensivă cumpărată din târgul Vitan la juma’ de preț! Treaba este nasoală, atât de nasoală că președintele numit tace ca mortul în păpușoi iar șeful SRI se răstește la bocanci oriunde prinde un microfon care-i intră în gură sub un unghi de 45 de grade. Cum poporul este masă amorfă și habar nu are că supravegherea fără mandat se întâmplă la capul gol deja, singura piedică în calea dorințelor ascunse ale securiștilor rămâne atitudinea Curții Constituționale, care spune că-i neconstituțional ca Ion Bond să cotrobăie pe unde are chef fără mandat. Culmea imbecilității mioritice, o seamă de jurnaliști trecuți în rezervă dar activi în societatea civilă îi țin isonul lui Maior, acest caporal informativ făcut la apelul bocancilor, și urlă ca tâmpiții la lună către CCR s-o lase mai moale cu moftul constituțional și să dea liber la supravegherea de tip Securitatea lui Ceaușescu. Se pune, firesc, întrebarea ce mama dracului se ascunde în spatele acestei mega operațiuni de PR comisă și instrumentată de securiștii din societatea civilă.
După ce în SUA au căzut turnurile gemene doborâte de teroriști care au preluat avioane înarmați cu unghiere, în cea mai tare democrație s-a promulgat în urale legea denumită Patriot Act. În baza acestei legi oricine pare suspect poate fi săltat de pe stradă și băgat la zdup pe termen nelimitat fără mandat sau fără proces, doar pentru cercetări! Cine nu crede să verifice. Americanii și-au pus capul pe butuc cu mare entuziasm sub imperiul fricii. Acceptă băieții orice iar celebra democracy implementată în țările bananiere cu tancul nu mai face 2 bani în țara lui Abe Lincoln. Homland este în pericol și ca atare patrioții americani se supun unui fascism de tip nou care condamnă inclusiv aparențele de musulman. What the fuck?, ar exclama părinții fondatori ai SUA. Numai că întrebarea vine prea târziu pentru că lucrurile sunt IREVERSIBILE. Nimeni nu cedează niște puteri discreționare după ce le-a obținut și le-a folosit deoarece, ca și Dumnezeu după ce a creat lumea, s-a văzut că-i bine!
La noi pe meleag treaba este încă și mai absurdă. Pentru că dacă ne uităm la imbecili patentați ce se află la comisiile parlamentare de control al SRI constatăm că urmașii securității lui Ceaușescu sunt de fapt cei care controlează parlamentul și nu viceversa. Și presa, conform afirmațiilor nesimțitului din fruntea SRI care se lăuda că jurnaliștii racolați în numele securității naționale sunt atât de mulți că pășești pe ei ca pe dude. Adică, în traducere liberă pentru neinițiați sau tâmpiți, când ascultați o opinie la TV sau citiți un text pe un site sau într-un ziar este foarte posibil să aflați opinia securiștilor și nu a jurnaliștilor, să primiți manipulare și nu informație. Iar în opinia caporalului Maior, asta este în regulă! Este democratic! Unde l-o fi găsit Băsescu pe imbecilul acesta perfect, nu știm. Ce vrea omul acum? Vrea să facă legal ceea ce securitatea face oricum ilegal de multă vreme. Vreți dovada? Uitați-vă câți oameni au fost săltați după ce au accesat conștient sau nu site-uri cu pornografie infantilă. Doar accesat și descărcat pentru rație, nimic mai mult! Cum știau securiștii pe unde bântuie computerele oamenilor? Or fi visat sau or fi cotrobăit ilegal prin bazele de date ale providerilor? Răspunsul este evident, mai ales că majoritatea internauților băgați la zdup pe acest motiv n-aveau nicio treabă cu Allah sau cu rețele de crimă organizată. Erau doar niște tâmpiți mai curioși, cel mult bolnavi. De ce vrea plutonierul Maior acces fără mandat la datele din computerele contribuabililor? După părerea mea sunt două ținte. Prima o constituie inițiații, care știu că securiștii oricum fac asta dar că acum, fără mandat, nu pot folosi informațiile. În momentul în care cotrobăitul e la liber, toată lumea va fi muuult mai circumspectă cu ce spune pe internet, cu ce accesează și cu ce distribuie. Asta înseamnă control total și autocontrol, într-un cuvânt teroare! Autocenzura este mult mai tare ca orice formă de cenzură instituită de guvern. Pentru că individul se supraveghează singur mult mai bine decât ar putea s-o facă vreo instituție. A doua țintă este eliminarea oricărei posibilități ca un individ urmărit aiurea-n tramvai să poată da în judecată statul porcesc pentru abuz. Fără mandat nu există urmă iar securiștii pot face orice cu oricine. CU ORICINE!
Concluzie. Cum ar putea accepta o națiune limitarea drastică a libertății? Sub imperiul fricii, vezi cazul fucking USA. Și dacă nu există frică pentru că trăim în secolul 21, frica poate fi creată. Cu unghiera, cu kalashnikov-ul, cu ce s-o mai găsi! Somn ușor, dar nu uitați că după mai multă securitate urmează inevitabil controlul total și, stadiul final, gânditul cu bilet de voie! Noroc că treaba asta cu gânditul nu mai e un sport prea popular în lume de ceva vreme!

PS. Era să uit! Ce ne arată cazul Greblă? Ne arată cum se controlează politicienii, judecătorii, persoanele cu funcții în general cu ajutorul lui Ion Bond. Care va să zică combinațiile lui Greblă erau cunoscute de vreo 7 ani și nu l-a deranjat nimeni cu nimic. Când tembelul s-a văzut cu scaunul de magistrat sub cur s-a crezut Dumnezeu și-a dat să meargă biped. N-a ținut vrăjeala, i-au scos băieții dosarul de la sertar! Nici măcar libertatea de expresie facială, adică să arăți și să gândești ca un bou, nu mai este ce a fost. Aviz amatorilor!