Stenograme pe moșia lui Ciupercă. Cum tăia și spânzura profesorul din fruntea județului

Referatul prin care procurorii cer arestarea lui Ciupercă este doldora de stenograme ale unor comvorbiri telefonice și ambientale în care baronul își arată adevărata față. Conștient fiind de faptul că Vasile Olaru, fost manager al spitalului, băgase mâna în borcanul cu miere mult prea adânc și exista riscul să fie arestat de pe scaunul de director, Ciupercă ia decizia să-l ejaculeze(cum ar zice Vanghelie) din funcție. Pentru ca să nu dea de bănuit, Ciupercă regizează un control de la Ministerul Sănătății care să opereze chirurgical și să ofere motive cât să-l demonta pe Olaru. Numai că din actul de control rezultă infracțiuni multiple și clare ce reclamă sesizarea Parchetului. Ciupercă realizează pericolul și încearcă să blocheze traseul firesc al raportului pentru a-și apăra propria piele. Raportul și declarațiile date de salariații spitalului arătau că, de fapt, capul mafiei din Spitalul Județean este, de fapt, Ciupercă.

Un sclav monosilabic
După cum se poate vedea, în discuțiile cu secretarul județului, adică persoana care trebuie să-l cenzureze pe dl președinte cu legea în mână, singura replică pe care o are acesta este DA. Sclav pe moșia președintelui, secretarul Adrian Ionescu execută orbește aberațiile cerute de Ciupercă.

Silvian Ciupercă: Vreau să creezi ciornă… Nu, nu mai sunt.
Adrian-Robert Ionescu- Aaa! …….
Silvian Ciupercă: Fă o ciornă de adresă către Ministerul Sănătăţii…
Adrian-Robert Ionescu: Da.
Silvian Ciupercă: …prin care solicităm… da, Corpul de control cum se numeşte… şi direct în atenţia… aşa, În atenţia domnului ministru…
Adrian-Robert Ionescu: Da.
Silvian Ciupercă: …prin care îi solicităm un audit al Corpului de control, da?
Adrian-Robert Ionescu: Da.
Silvian Ciupercă: La Spitalul Judeţean de Urgenţă… în condiţiile în care coroborăm ă… toate informaţiile privind o evaluare legată de momentul finalului de mandat al managerului. Coroborăm toate informaţiile, deci inclusiv aceea…
Adrian-Robert Ionescu: Da.
Silvian Ciupercă: …pentru a lua o decizie… da, faţă de viitorul, da, faţă de viitorul… contract de management. Viitoarea perioadă de conducere, de management.

Mușamalizarea raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătății

Era spitalul mă-sii! Ciupercă încearcă să blocheze drumul raportului către Parchet. Și nu ca să-l protejeze pe Olaru, ci să își scape pielea. Majoritatea infracțiunilor comise în administrarea Spitalului Județean din 2012 până în prezent au la bază ordinele lui Ciupercă. De aceea disperarea care l-a făcut să vorbească în clar la telefon DEȘI ȘTIA CĂ ARE TELEFONUL ASCULTAT! După efectuarea controlului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, un membru al Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii ar fi transmis prin email un exemplar (draft) al respectivului Raport de Control preşedintele CJ Ialomiţa. Procurorii precizează că în acest fel, Ciupercă a luat la cunoştinţă de conţinutul raportului şi a putut aduce anumite modificări, chiar dacă acesta nu avea atribuţii de coordonare a corpului de control şi de întocmire, modificare a raportului de control.  Ulterior, după ce a consultat raportul, pe 10 martie, Ciupercă i-ar fi cerut lui Mihai Ionuţ Ionescu să modifice raportul de control, în sensul eliminării propunerilor de sesizare a Parchetului. Ionescu ar fi afirmat, în consecinţă, că va transmite propunerea directorului Corpului de Control, Ion Sorin Luca, pentru ca acesta să ia o decizie.

Silvian Ciupercă: Vă trimit un e-mail acuma. În esenţă, el spune două lucruri: odată că … da … noi … eu că mi-au venit fetele şi mi-au spus … sunt de acord, da, să renunţaţi la sesizarea unei instituţii cu atribuţii, că v-aţi pus … le-aţi propus acolo să se renunţe la sesizarea Parchetului sau sesizarea altor instituţii de control.
Mihai Ionuţ Ionescu: Da, băgasem chestia aia cu Parchetul, dar domnul, domnul director a zis că: Bun, o băgaţi, dar la ce… la ce anume vreţi când … să faceţi referire? La achiziţii? La…. Silvian Ciupercă: Obiectivul nostru ştiţi foarte bine a fost acela de a impune în anumite domenii de management mai multă rigoare şi egalitate deplină.
Mihai Ionuţ Ionescu: Da, atâta …
Silvian Ciupercă: Lăsaţi! Scoateţi aia, numai că eu nu sunt de acord cu renunţarea la nota care clarifică ştii limitele angajării da personalului din Consiliul Judeţean. Lăsaţi-o pe aia aşa cum este! Da? Mi-au arătat ele acolo un act normativ, nu. Am participat, totul e o chestie. Valorificarea de către noi este o chestiune care ne aparţine, da, valorificarea de către dumneavoastră este o altă problemă.
Mihai Ionuţ Ionescu: OK. Eu o să-i arăt hârtia domnului director şi să vedem ce zice şi dânsul. Eu … Şi pe mine m-a tras de urechi, de ce am uitat această prevedere, că: Efectiv, fiind în comisie, toţi aveţi acea răspundere să semnaţi acolo. Şi eu am fost tras la răspundere, că de-aia sunt un pic supărat.
Silvian Ciupercă: Ele semnează, sigur că semnează. Bineînţeles dacă au participat la … sigur că semnează. Numai că .. da … e vorba de valorificare. Nota aia ….nota bene pe care am introdus-o acolo clarifică existenţa unor limite în privinţa valorificării documentului. Asta e tot. Partea de constatare, de fundamentare, asta e tot.
Mihai Ionuţ Ionescu: (… neinteligibil …) aştept mail-ul de la dumneavoastră şi i-l duc şi dânsului şi vedem ce…

Uite, domne, ce înseamnă să fii într-o echipă

Într-o discuție cu fostul manager Adrian Berbece, Ciupercă explică de ce face anumite alocări de fonduri la Spitalul Județean. Nu pentru că îl durea stomacul de sănătatea publică, ci pentru imagine. Să vadă lumea, să fie un impuls pentru noul director care trebuie legitimat ca omul mafiei PSD, ale cărui decizii nu trebuie contestate. Și odată consolidat prestigiul, golanul din fruntea CJI avea cale liberă spre jaf.

Silvian Ciupercă: Am mai majorat astăzi cu încă un miliard suma pentru spital. De ce? Pentru că vreau să faci o hârtie către Consiliul Judeţean, prin care să menţionezi întâi situaţia de urgenţă creată de existenţa arieratelor şi, doi, nevoia urgentă, pe care ai prezentat-o şi acolo, în Consiliul de Administraţie, cu privire la un aparat, da? Un aparat de… radiologic digital.
Adrian Berbece: Da. …….
Silvian Ciupercă: Perfect! Şi noi, din suma de 7 miliarde pe care am aprobat-o, 360, adică 80.000 de euro, cum ai spus tu acolo, sau 350…
Adrian Berbece: Da.
Silvian Ciupercă: …intră pe lista de investiţii, aşa prindem noi, da?
Adrian Berbece: Da.
Silvian Ciupercă: …pentru voi pe finanţarea noastră, aparat, da? Aparat digital de radiologie, da? …………..
Silvian Ciupercă: Ţi-am zis … Dar acum am zis ca să fie mai bine aşa, ştii?
Adrian Berbece: …extraordinar!
Silvian Ciupercă: Ca să fie şi pentru tine un impuls acolo: Uite, domne, ce înseamnă să fii într-o echipă. Într-o echipă care are un singur obiectiv: spitalul să crească în prestigiu şi în responsabilitate.
Adrian Berbece: Vă mulţumesc, dom’ preşedinte! Mulţumesc din suflet!
Silvian Ciupercă: Deci faci o hârtie şi menţionezi… mai multe tu menţionezi acolo, dar primele două poziţii sunt arieratele, da?
…………

Silvian Ciupercă: Şi motivezi faptul că aparatul ăla reduce costurile cu consumabile şi dai tu nişte cifre de acolo, din situaţiile tale contabile. Da?

Pe acest om îl votați de 10 ani în ciuda sutelor de articole în care vă spuneau cum este și ce face. VĂ MERITAȚI RECIPROC!