Mafia cu și fără halat devalizează Spitalul Slobozia. Bani sifonați de la asigurați depozitați în conturile adjunctei de la Camera de Conturi!

Credeați că ați scăpat de hoții care vă fură banii cotizați la sistemul de sănătate? Că dacă l-au săltat pe Olaru și l-au priponit pe Ciupercă, gata, nu mai are cine să fure? Greșit! Doamna Șapira Violeta, de la neuro, a transformat spitalul într-o adevărată casă de nebuni. Avem directori incompatibili și plătiți ilegal. Avem bani sifonați pe contracte păguboase de IT și service încasați de o firmă la care are interese certe și nedeclarate directoarea adjunctă a Camerei de Conturi Ialomița. Avem un director financiar contabil de sex feminin, nevastă de fost comisar de gardă financiară, cu firme de contabilitate ai căror clienți sunt încârligați în afaceri oneroase cu spitalul. Avem un director medical cu cabinet de dințar privat care muncește 15 ore pe zi și ne șutește cam 1 miliard de lei pe sezon. Și mai avem niște organe de anchetă penală care se fac că anchetează mici golănii nesemnificative furnizate de căpetenia juridică a instituției, juristul Vasilică, incompatibil și el, despre care există declarații cum că ar fi vămuit angajările pe PFA și lucrările cu gașca de la Tehnoimi și Floriconstruct. Nearestat încă și ținut pe post de sifon cu debit moderat, Vasilică face cărțile organelor de anchetă, care refuză să-l salte!
Doamna Șapira, manager neuro!
Numită în decembrie 2014 ca manager în urma unui concurs discutabil despre care vom doini la momentul potrivit, doamna Violeta Șapira era taman atunci acționar cu 28,5% în firma SANOFI AVENTIS. Această firmuliță furniza spitalului nostru de câmpie niște „otrăvuri” medicale pentru anestezie, Clexane parcă, fapt care o punea pe doamna de la neuro în postura de incompatibilitate. Domnia sa a și scris corect în declarația de avere că acțiunile se află într-un proces de vânzare, fapt despre care nu avem dovezi că s-ar fi și întâmplat. Trecem peste finețuri de administrare de care ne vom ocupa altă dată și relatăm una pe bază de spitalul 3 ori 3. Bine ghidonată de juristul Vasilică, doamna Violeta o pune de-o dezvăluire la miliție cum că computerele spitalului s-au încredințat spre administrare, mulgere și programare unor PFA-uri obscure și unor firmulițe de Curte (de Conturi cum vom vedea mai la vale) care sug mălai necuvenit din bugetul pricăjit al unității. Se mobilizează miliția, mascații, sunt săltați oamenii, se operează rețineri. Numai că în timp ce formula plângeri la miliție, doamna Violeta scria scrisori deschise către Consiliul Județean Prefectură, Casa de Sănătate, Curtea și Camera de Conturi prin care, întocmai ca Vasile Roaită odinioară, trăgea semnale de alarmă și cu mâna pe sirenă cerea menținerea contractelor respective pe motiv că fără IT spitalul se blochează. Femeie orientată, doamna Șapira o pune pe lat și, cu neuronul oblic declară sus și tare că renunțarea la firma de partid Romserv IT și la firma de Curte ITPC Service SRL care operează la computere și la softul de la RUNOS nu se mai pot plăti salariile. Ca să pună nițele paie pe foc, doamna de la neuro informează că dacă paraziții IT sunt îndepărtați de pe corpul gazdă, spitalul se duce dracului și nu mai poate lua bani de la Casă și nici externa pacienții. Minciuna este evidentă, căci softul aferent decontărilor cu Casa de Sănătate este soft integrat administrat de o firmă din Cluj cu care lucrează impecabil toate spitalele militare din țară și pe care și Camera de Conturi l-a apreciat. Deci, întrebăm: ori este penal, conform plângerii făcute la miliție, ori este vital, conform scrisorii deschise adresate tuturor factorilor mai puțin trupelor NATO! Niște medicamente sau măcar o cămășuță de forță s-ar impune!
PS Exact ca la serialele bune, ne oprim aici. Despre firma de Curte, mă rog, Cameră de Conturi nițel mai încolo!