Economie socială: ASOCIAȚIA STAI susține persoanele vulnerabile

 

 

 

sigla

Asociația STAI – Șanse pentru Tineri Antreprenori Independenți este o structură de economie socială înființată în cadrul proiectului , ”PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov și Sud Muntenia” – PROCOR, Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Program Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013 ”INVESTEȘTE ÎN OAMENI ! ”, Beneficiar: Asociația Grupul pentru Dezbatere și Consens Social www.gdcs.info , ID: POSDRU/173/6.1/S/ 147201.
”ASOCIAȚIA STAI își propune să devină un nume important în domeniul economiei sociale, acționând competitiv pe piața obiectelor personalizate realizate prin diferite tehnici, pentru obținerea avantajului necesar susținerii activităților economice, locurilor de muncă create și totodată pentru promovarea de servicii sociale către grupurile vulnerabile” a declarat managerul de întreprindere social, dna. Carmen Ionică.
Structura își propune să susţină persoane sau comunităţi sărace, vulnerabile şi/sau dezavantajate din Regiunea Sud-Munenia, să se dezvolte prin forţe proprii, solidaritate şi responsabilitate socială, să furnizeze servicii şi bunuri în mod antreprenorial, să utilizeze excedentele în scopuri sociale şi umanitare şi să promoveze democraţia prin participare civică.
Furnizarea serviciilor şi bunurilor în mod antreprenorial în cadrul Asociației STAI presupune existența unei viziuni legate de modul în care vor fi dezvolate și integrate activitățile economice, astfel încât prin desfășurarea acestora să nu se devieze de la scopul declarat, acela de susţinere a persoanelor sau comunităţilor sărace, vulnerabile şi/sau dezavantajate prin crearea de locuri de muncă. Astfel, activitățile economice desfășurate nu vor urmări obținerea și maximizarea câștigurilor, ci folosirea acestora la consolidarea locurilor de muncă pentru persoanele vulnerabile angajate și crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea serviciilor sociale de suport pentru grupurile vulnerabile, creșterea socială și economică durabilă.
Prin intermediul magazinului online construit, Asociația STAI pune la dispoziție cumpărătorilor produse personalizate prin tehnica sublimării, cât și produse potrivite pentru cadouri, obținute prin tehnica decoupage. Prin vânzarea acestor produse, Asociația STAI va contribui la sprijinirea persoanelor vulnerabile din comunitatea locală și nu numai, tocmai pentru a devein un exemplu de investiție durabilă prin mecanismele economiei sociale. Mai multe detalii despre produsele și serviciile Asociației STAI le puteți găsi pe www.shopses.ro
Economia socială este o formă alternativă de dezvoltare economică bazată pe principii etice – solidaritate, democrație, dezvoltare profesională și personală, funcționand conform economiei de piață și independent față de stat.
Scopul principal al economiei sociale, in comparatie cu scopul economiei de piata, nu este obtinerea de profit, ci consta in imbunatatirea conditiilor de viata si oferirea de noi oportunitati pentru persoanele dezavantajate sau facand parte din categorii vulnerabile.
Legea economiei sociale a fost publicată în Monitorul Oficial ca Legea nr. 219/2015 privind economia socială și a intrat în vigoare de la 27.08.2015.