Asociația STAI, atelier de sublimare și handmade

sigla

În Ciulnița, județ Ialomița funcționează o structură de economie socială înființată în cadrul proiectului ”PROgrame integrate pentru Creșterea șanselor de Ocupare din Regiunile București-Ilfov și Sud Muntenia” – PROCOR, Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Program Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013 ”INVESTEȘTE ÎN OAMENI ! ”, Beneficiar: Asociația Grupul pentru Dezbatere și Consens Social www.gdcs.info , ID: POSDRU/173/6.1/S/ 147201.

Asociaţia STAI are în vedere susţineriea persoanelor sau comunităţilor sărace, vulnerabile şi/sau dezavantajate din România şi Estul Europei, dezvoltarea prin forţe proprii, solidaritate şi responsabilitate socială, furnizarea de servicii şi bunuri în mod antreprenorial, utilizând excedentele în scopuri sociale. Pentru susținerea scopului, în cadrul Asociației STAI vor fi desfășurate activitităţi în sistem antreprenorial, care vor genera și asigura locuri de muncă pentru 6 persoane, dintre care 3 aparţinând grupurilor vulnerabile. Activitățile vor consta în furnizarea de bunuri și servicii de personalizare a obiectelor. Obiectele promoţionale reprezintă o metodă de promovare a unei firme sau a produselor/serviciilor acesteia. ASOCIAȚIA STAI va pune la dispoziţia clienților tehnologii performante, cu ajutorul cărora vor fi personalizate obiectele solicitate de clienți. Logo-ul, nr. de telefon sau adresa web imprimate pe obiecte sunt tot atâtea posibilități ca un client să devină mult mai vizibil pe piața pe care își desfășoară activitatea.
De asemenea, structura de economie socială înființată în cadrul proiectului PROCOR contribuie în plan local la integrarea pe piața muncii a persoanelor vulnerabile la excludere de pe piața muncii, care este în prezent cea mai vizibilă componentă a economiei sociale, mai ales în cazul celei mai noi forme conceptuale și juridice ale acesteia, cea a întreprinderii sociale și a sub-componenței sale, întreprinderea socială de inserție. Mai multe detalii despre produsele și serviciile Asociației STAI le puteți găsi pe www.shopses.ro
Economia socială este o sursă importantă de locuri de muncă în zonele în care companiile consideră că investițiile lor nu sunt suficient de profitabile. Totodată, este o sursă importantă în crearea de noi locuri de muncă deoarece este mai puțin dependentă de suișurile și coborâșurile ciclului de afaceri și oferă totodată acțiuni de suport persoanelor din grupurile vulnerabile.

INVESTEȘTE ÎN OAMENI !
Proiect cofinanțat din Fondul Social European
Program Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013
Beneficiar: Asociația Grupul pentru Dezbatere și Consens Social
ID: POSDRU/173/6.1/S/ 147201