Europeanul de baltă Liviu Dragnea, baronul cu față umană!

liviu_dragnea_39766500

Te doare bila! Baronul Liviu Dragnea a ajuns promotorul statului de drept în România! Și culmea, o adunătură de jurnaliști se grăbesc să-i lustruiască imaginea. Fătucile și fătucii de presă tremură de emoție în prezența marelui democrat înscăunat șef de bandă la PSD. Cosmin Gușă l-a epurat pe Alex Căutiș după ce micul jurnalist de investigații a pocnit niște petarde despre Dragnea la Realitatea TV. Apucăturile de ghiolban ale lui Dragnea nu-s de azi, de ieri. În 2009 Dragnea a cerut unei instanțe din România să interzică apariția ziarului Gazeta de Sud Est pe motiv că prin dezvăluirile noastre îi încălcam dreptul de a alege și a fi ales. O imbecilitate cât casa venită de la un individ fără dimensiuni. Să ne reamintim:

Liviu Dragnea a cerut Judecatoriei Alexandria interzicerea difuzarii pe perioada campaniei electorale a bisaptaminalului „Gazeta de Sud-Est“.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea vrea sa inchida gura unui ziar din Teleorman cu afinitati pedeliste. Asta pentru ca, in opinia sa, publicatia bisaptaminala „Gazeta de Sud-Est“, care apare in judetul Ialomita, a declansat la inceputul lunii martie o campanie denigratoare la adresa lui, la comanda liderului PD-L Teleorman, Marian Hoinaru.

Potrivit acestuia, pe 3 martie, „Gazeta de Sud-Est“ a distribuit o editie de Teleorman in care actualul presedinte al CJ Teleorman ar fi tinta mai multor articole „ce expun fapte neadevarate“: „Liviu Dragnea, baronul imobiliar“, „Bezna in enclava lui Dragnea“, „Zvonuri pe care noi nu le credem… dar le bagam in seama“, „Bombonica Dragnea, simbrie de la stat platita de institutia condusa de sot“.

La o saptamina dupa aceasta, pe 10 martie, a aparut o noua editie cu noi titluri: „Gasca lui Dragnea face posta Tel Drum SA“, „Dragnea vrea sa evacueze circa 100 de familii din locuintele construite de guvern“.

Dragnea n-a stat cu mina in sin. El a dat in judecata ziarul si i-a adresat presedintelui Judecatoriei Alexandria o cerere privind emiterea unei ordonante presedintiale, prin care acesta sa dispuna sistarea aparitiei pe raza judetului Teleorman a „Gazetei de Sud-Est“ „pina la finalizarea campaniei electorale organizate in anul curent“.

„In contextul campaniilor electorale ale anului 2008, solicit instantei de judecata sa emita o ordonanta presedintiala in baza art. 581 cod de procedura civila (Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intirziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara) in vederea sistarii difuzarii ziarului «Gazeta de Sud-Est»

pe raza judetului Teleorman pina la finalizarea acestor campanii pentru considerentul ca – prin publicarea in mod repetat a unor afirmatii calomnioase – ziarul «Gazeta de Sud-Est» induce opiniei publice o imagine a subsemnatului ce nu corespunde realitatii afectindu-mi in mod ireparabil dreptul meu de a fi ales intr-o functie publica “, se arata in solicitarea lui Dragnea.

In plus, liderul PSD a afirmat ieri pentru Cotidianul ca va sesiza politia in cazul in care aceasta nu ia masuri impotriva ziaristilor de la „Gazeta de Sud-Est“ care ii urmaresc familia.

In replica la acuzatiile sefului CJ Teleorman, redactorul-sef al „Gazetei de Sud-Est“, Mihai Enciu, recunoaste ca publicatia este distribuita de membri PD-L si ca obiectul principal al ziarului este seful CJ, dar asta pentru ca „acesta este omul care stapineste judetul“.

„Nu vad care este ilegalitatea ca publicatia noastra sa fie impartita de membrii PD-L. Doar nu o sa fie distribuita de cei ai PSD. Ce reactie pot sa am la o asemenea ineptie? Domnul Dragnea incalca Constitutia, dreptul la libera exprimare si vrea sa instituie cenzura. Noi am aparut in Teleorman pentru ca trusturile de presa de acolo sint sub papucul lui.

M-as bucura ca domnul Dragnea sa ne fi chemat si in instanta in penal pentru ca ar fi un prilej sa demonstram fapte care par si pentru un nespecialist infractiuni, dar si faptul ca ceea ce am scris a fost intotdeauna bine documentat si ca unicul nostru scop este acela de a arata traseul banilor publici din judet“, declara Enciu.

In opinia colegilor din PSD, gestul lui Liviu Dragnea de a solicita sistarea difuzarii unui ziar este „o aberatie“. Cristian Diaconescu, purtator de cuvint al PSD si fost ministru al Justitiei, ne-a declarat ieri ca „este o situatie care trebuie lamurita“, dar „de principiu insa e o aberatie“. „Ideea de a inchide in sine o publicatie nu rezolva o problema. Ideea de a suprima un glas de presa nu trebuie asociata cu un partid de stinga“, spune Diaconescu.

Autoportret de baron

In cererea amintita, Dragnea nu se zgirceste deloc la complimente atunci cind e vorba sa-si faca autoportretul: „Este de notorietate faptul ca subsemnatul imi desfasor activitatea in mod legal, aducindu-mi contributia la progresul economico-social al judetului Teleorman de o lunga perioada de timp si ca nu am avut probleme legale.

Consider ca afirmatiile prin care subsemnatul sint calificat ca autor al infractiunilor de trafic de influenta, fals in declaratii s.a.m.d., afirmatii facute prin intermediul presei, sint de natura sa ma expuna dispretului public. Arat de asemenea ca – atit in cercul de prieteni, cit si din societate – sint cunoscut ca un om onest, gospodar si responsabil, aceste atribute fiindu-mi respectate atit pe raza judetului Teleorman, cit si la nivel national, fiind cunoscut ca un membru marcant al unui partid politic important“.

Articolul 30 din Constitutie

Libertatea de exprimare a gindurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sint inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

PS Textul a părut în Cotidianul. Ziarul n-a fost difuzat în Teleorman în ziua în care a apărut acest articol. Nu l-au primit nici măcar abonații!  Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii raportul cu privire la respectarea drepturilor omului în 2008. La secţiunea privind libertatea de exprimare şi libertatea presei este amintit procesul intentat GSE de către fostul ministru de interne Liviu Dragnea. În aprilie 2008, acesta a cerut Judecătoriei Alexandria interzicerea difuzării ziarului în judeţul Teleorman pe perioada campaniei electorale. În motivarea acţiunii sale, Dragnea a arătat că anchetele jurnalistice publicate de ziar în care erau dezvăluite inginerii cu bani publici în care acesta era implicat îi afectează imaginea şi îi îngrădesc dreptul de a alege şi a fi ales! Solicitarea aberantă a lui Dragnea a fost respinsă de instanţă.