O mica idee filosofică despre scandalul Codruței. Extras dintr-un text nepublicat inca

……  2015_02_14_nuti_rsz_crpUn cuvânt și despre noul trend în jurnalismul de investigații. După cum susțin promotorii Panarama Papers 11 milioane de documente au fost sifonate de o sursă anonimă în redacția unui ziar german, Süddeutsche Zeitung și au fost prelucrate și analizate de International Consortium of Investigative Journalists. Vreo 370 de jurnaliști de investigații robotesc în fundal iar dezvăluirile curg.

În Romania partenerul acestui concern este, nici nu se putea altfel, Rise Project, în opinia mea powered by SIE. Ultima bombă a băieților de la Rise Project de umple de respect. Laura Codruța Kovesy, numită pe scurtătură pentru un nou mandat la șefia DNA, a fost spionată de Mossad prin intermediul unei firme de investigații private care a hăcuit emailul unor apropiați ai domniei sale! Frumos! Pe surse! Iar DIICOT confirmă din vârful buzelor o investigație preliminară în acest caz scăpând din greșeală numele unor suspecți. Ce avem noi aici? Doamna Kovesy e atât de bună că Mossad-ul vrea să o compromită. Deci trebuie să ne jertfim și s-o păstrăm în funcție 10 mandate că e foarte tare! Aloo, nu mai râdeți acolo în spate că încep urmărirea penală.

PS E groasă și cam de porc. Rise Project a publicat și mandatul de arestare al suspecților. Investigații jurnalistice, frate!