Scandalul dezinfectanților. La spitalul Slobozia s-a furat pe rupte!

Din dosarul penal în care este judecat președintele PSD Silvian Ciupercă au fost disjunse mai multe dosare. Unul dintre ele privește achiziția de dezinfectanți la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Din expunerea procurorilor rezultă că sub înțeleapta conducere a pomanagerului Olaru Vasile s-a furat ca-n codru.

În perioada 2010-2012 s-au achiziționat dezinfectanți în baza acordurilor cadru încheiate în 2010 dar s-au mai achiziționat și prin achiziție publică din catalogul SEAP depășindu-se astfel echivalentul în lei al sumei de 15.000 de euro fără TVA pe an bugetar.

dezinfectanti

 

În anul 2013 s-au achiziționat dezinfectanți pe SEAP depășindu-se pragul de 30.000 euro fără TVA. Produsele au fost încadrate eronat pe alt cod CPV evitându-se aplicarea procedurilor de achiziție.

La acest dosar se adaugă unul mult mai baban în care se cercetează achiziții publice din perioada 2010 -2012. O listă detaliată a firmelor implicate o puteți citi mai jos. O să regăsiți pe ea inclusiv compania vedetă Hexi Farma, care nu putea lipsi de la Slobozia, unde șpaga e tradiție!

firme spital

Poate noul manager Violeta Șapira o pune de-un comunicat de presă pe această temă. Nu de alta, dar are bunul obicei să care microbi în spital cu halatul și stetoscopul din dotare de care nu se desparte nici la ședințele consiliului județean.

sapira