Al lu’ cui e ăsta, mă? Caloianu, trimisul poporului la Fetești, viitor deputat de mititica!

Ce avem noi aici? Avem un articol scris în noiembrie 2012, în care anticipam că domnul deputat Caloianu Mario Ernest va ajunge să reprezinte alegătorii din circumscripția Jilava din motive de falsuri grosolane în declarația de avere. Dacă ANI sau Parchetul și-ar fi făcut treaba, Caloianu nu ar fi apucat să halească vreo doi ani indemnizația de UNPRdeputat.  Ieri , DIICOT a anunțat că domnul deputat este cercetat alături de alți suspecți ca făcând parte dintr-o rețea care se îndeletnicea cu spălarea de bani și evaziunea fiscală:“Din materialul probator administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 – 2014, inculpatul Tomescu Ion și alții au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, prin folosirea unor societăţi comerciale de tip fantomă , care nu au declarat sediile secundare în care îşi desfăşoară activitatea, în scopul sustragerii de la efectuarea verificării financiare, fiscale sau vamale, precum și pentru sustragerea de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului. În aceeași perioadă, prin folosirea societăților tip-fantomă, membrii grupării au  dispus transferarea între conturile societăţilor a unor sume de bani provenite din infracţiuni, în scopul ascunderii originii infracţionale, urmate de retragerea acestora în numerar şi înmânarea către administratorii firmelor care au sustras aceşti bani de la plata obligaţiilor financiare şi fiscale către partenerii de afaceri şi stat, care astfel au dobândit aceste sume cunoscând că provin din infracţiuni. Totodată, în cauză sunt urmăriți penal pentru aceleași infracțiuni și inc. Mutu Gabriel, senator  și suspectul Caloianu Mario Ernest, deputat. Față de suspectul Caloianu Mario Ernest, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale și pentru infracțiunea de fals în declarații, constând în aceea că la data de 21.01.2014 acesta  a depus declaraţia de avere în care a consemnat în mod nereal că are ca surse de venituri doar salariul de deputat, fără a declara că  obţine venituri şi din administrarea SC EUROBEC GRUP CONSTRUCT SRL şi SC EUROMARABIAN SRL.” Interesant, numai că ce susține acum DIICOT, care a operat și o descindere la sediul firmelor administrate de Caloianu, am susținut noi acum 2 ani, fără să facem tam atam sau să ne batem cu cărămida în piept. Redăm mai jos textul publicat la data de 20 noiembrie 2012.

 

Parașutat în Ialomița pe post de candidat PPDD la Camera Deputaților în colegiul Fetești, Caloianu Mario Ernest ne face din vorbe ca pe fraieri. Misteriosul personaj, care se vinde în colegiul repartizat de popor drept un om de afaceri prosper, este de fapt un băiețaș sărăcuț, probabil gradat la apelul bocancilor, aterizat în ciorba alegerilor pe post de mărar. La o cercetare sumară, presonajul pică cu brio testul de integritate. Declarațiile de avere și interese publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente conțin omisiuni penale și cifre umflate, suficiente cât să-l trimită pe reprezentantul poporului lângă Adrian Năstase. În numai 30 de minute de tastare în regim moderat, am descoperit o grămadă de motive pentru care Caloianu ar putea să ajungă deputat de Rahova, deși el candidează la Fetești.

Interesante interese ale domnului Caloianu

Deși deputatul virtual susține că are cunoștință despre prevederile articolului 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații, pe hârtia depusă la BEJ în care acesta își declară interesele minte, elegant, prin omisiune. La primul punct al declarației de interese, catindatul PPDD trebuia să declare TOATE entitățile economice la care deține participații. Asta în teorie. Pentru că în practică, nenea Caloianu omite cu tupeu două societăți comerciale în care deține părți sociale și în care este asociat cu cetățeni spanioli. Este vorba despre DIAMOND AND GEM CORPORATION SRL, înregistrată la ONRC la data de 18 mai 2010 în care  deține 34% din părțile sociale (majoritar) și care are ca obiect de activitate comerțul cu metale și minereuri. În această firmă Caloianu este asociat cu GONZALEZ ANDRES SANTIAGO și CANO ROBLES JUAN CARLOS, care dețin cîte 33% din părțile sociale. În 2011 această firmă a avut cifra de afaceri 0 iar Caloinau figurează ca administrator. În evidențele ONRC firma este în funcțiune iar asta îl obliga pe Caloianu să își declare participația. Cea de-a doua firmă despre care deputatul poporului a uita să facă mențiuni în declarația de interese se numește MENIFERAT SRL și are ca obiect de activitate construirea de drumuri și autostrăzi. În această companie Caloianu deține 26% din pățile sociale și este asociat cu cetățenii spanioli OCON IZQUIERDO MIGUEL ANGEL și FERNANDO FALERO RATO. Compania este înființată în 18 decembrie 2009 iar în 2010 a cheltuit 111999 lei realizând totuși și niște venituri în sumă de… 467 de lei. Și această firmă apare în evidențele ONRC ca fiind activă. În aceste condiții, Caloianu a comis un mic fals în declarații publice, fapt ce îl califică  pentru un mandat. La Rahova.

Vreți mici și bere? N-are de unde!

În calitate de candidat al poporului, omul lui Dan Diaconescu este falit. Falitul cui, urmează să vedem. Ne întrebăm din ce fonduri își va suporta campania electorală câtă vreme Caloianu deține o avere nițel mai groasă ca praful de pe tobă? Imperiul magnatului Caloianu conține o bijuterie de firmă care se ocupă tot cu construcția de drumuri și autostrăzi și care îi furnizează catindatului “beneficii” de 10.000 de euro pe an, potrivit declarațiilor sale. Dacă prin beneficii înțelegem profit, atunci Caloianu minte din nou. Firma Novafor Construc BEC  SRL,înființată în februarie 2011, care construiește drumuri cu 10 angajați și pe care Caloianu o controlează integral, a avut în anul 2010 o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei și un profit net de 25.000 de lei. Ceea ce înseamnă puțin peste 5.500 de euro. Adică puțin mai mult de jumătate din cât declară Caloianu în declarația de interese. Dacă ne ducem la declarația de avere, regăsim o sărăcie mai lucie decât a poporului în numele căruia Caloianu candidează. În conturile sale există, potrivit declarației din 28 octombrie 2010, suma de 1000 de euro și 1500 de lei. Fără mașini, fără case, fără alte venituri sau împrumuturi acordate sau contractate! Dacă socotim la prețurile de pe piață, campania lui Caloianu s-ar reduce la câteva afișe și vreo două bannere. De bani de benzină pentru naveta București-Fetești nici nu poate fi vorba! Și cu toate acestea, omul se mișcă. Pe ce bani, urmează să vedem.

Și am văzut,

deci, după vreo doi ani despre ce era vorba în propoziție. Ce n-am văzut este moaca păpușarului din spatele domnului Caloianu. Nu știm, sau știm dar nu avem probe, dacă Teodor Meleșcanu, pe atunci mare șef la SIE, îl cunoaște pe domnul deputat, dacă domnul deputat George Scutaru, actualmente șef de trib la PNL îl cunoaște pe micul Mario, dacă băieții cu epoleți au vreo treabă cu obținerea mandatului lui Caloianu pe care orice calcul matematic și probabilistic îl nega, dacă prin conturile de campanie ale domnului deputat au trecut banii lui Nelu Iorda
che. Iar dacă moaca lui Meleșcanu se întrevede sub ițele acestui dosar ciudat apărut de nicăieri, probabil că nu vom afla niciodată răspunsul la întrebările de mai sus. Nu-l vom afla de la organe, vreau să zic.