Dușmanii îi poartă pică, dar Codruței nu-i e frică! (folclor contemporan)

Imagini pentru kovesi

 

Ne vom face treaba ca până acum. Tocmai am primit un mesaj de la o prietenă care mi-a zis o zicala:  în dreapta am dușmani, în stânga am dușmani, în spate am dușmani, nu am ce face decât să merg înainte. Mi s-a părut interesantă și actuală“. Așa glăsuia doamna LCK într-un interviu acordat caporalilor de la UM ziare.com în mai anul acesta, la scurt timp după ce Curtea Constituțională a scos Securitatea din câmpul tactic al justiției.

Te cam ia cu transpirație când auzi din gura unui personaj situat conjunctural  vârful ierarhiei sistemului judiciar o asemenea afirmație! Introducerea ficaților ca organe de gândire și analiză este un derapaj extrem de grav de la Lege și Statul de Drept. Ce te faci dacă, exprimându-te public și critic cu privire la activitatea DNA, intri pe radarul de depistat dușmani al doamnei LCK?  Logic, devii un dușman al poporului, al sistemului judiciar în integralitatea lui și al doamnei LCK în persoană. Intrat în câmpul tactic al justiției cu această etichetă pe spate nu poți decât să te rogi la Ăl de Sus să te păzească și să nu te ducă în ispită. Căci în calitate de dușman nu te poți aștepta la o cercetare corectă și imparțială în cazul în care te-a pus necuratul să faci vreo glumiță cretină la telefon sau să treci strada pe roșu. Sau, pur și simplu, să n-ai bască.

Dacă te pune dracu’ să mai faci și politică și să îți treacă prin scufie să modifici, să zicem, cele j’ de mii de articole neconstituționale din Codul Penal nu pentru că vrei tu, ci pentru că așa a decis Curtea Constituțională, ai pus-o! În această logică punem și noi o întrebare: Băsescu, Udrea, Bica, Olguța, Tobă sunt doar pramatii penale care trebuie să înfunde pușcăria pentru că au furat de la popor sau sunt concomitent și dușmani situați în stânga, în dreapta, în spate sau înaintea doamnei LCK?

În speranța că aceste modeste idei exprimate aici nu ne vor transforma în dușmanii doamnei LCK, ne permitem o scurtă reflexie. Cumva proverbul citat  de doamna LCK și atribuit unei prietene aparține doamnei Livia Stanciu, fosta șefă a ÎCCSJ, doamnă care deși era judecător vorbea despre parteneriate cu procurorii? Și dacă da, cumva infractoarea Rarinca, judecată cu repetiție, era și ea un dușman prin deviere al doamnei LCK, în virtutea proverbului care spune că dușmanii prietenilor mei sunt dușmanii mei? Dacă răspunsul la aceste întrebări este afirmativ atunci așteptăm ca doamna LCK să publice o listă a dușmanilor săi și ai sistemului judiciar în totalitatea lui astfel încât orice cetățean să ia la cunoștință dacă se află (sau nu) pe lista neagră și să-și pregătească (sau nu) bocceluța.

PS1 În interviul citat de noi doamna vorbea despre presiunile infernale la care supus sistemul judiciar din partea celor cercetați pentru dușmănie excesivă. Întrebăm și noi, ca opinia publică. Cine poate face presiuni mai eficiente la adresa sistemului judiciar, un procuror nervos dotat cu cătușe care te poate băga la zdup 24 de ore cu tot cu robă și ciocănel sau un pârlit/ă care dă o declarație în fața unor fătuci excitate cu microfoanele erecte?

PS2  Ce diferență este între gașca de penali,, în frunte cu Ponta și Năstase care mergea cu alai la procesele inculpaților PSD și doamna LCK care, în calitate de membru CSM și-a însoțit colega procuror care fusese convocată pentru cercetări la această instituție? Era vorba despre o presiune mică sau decât de o galerie scurtă?