Dezvoltare Locală marca Dragnea sau cum vor zbura din pixul lui Servil 6 miliarde de euro către baronei!

servil

În vreme ce tinerii frumoși și liberi să băteau cu ordonanțele pro hoție, în beciurile guvernului instalatorul șef Silviu Zdragnea monta ditamai sifonul prin care să scurgă nițel mărunt către baroneii de prăsilă din teritoriu care așteaptă mălaiul cu dinții la gard. În propoziție subiectul este reprezentat de vreo 6 miliarde de euro, bănișori ghidonați de teleormăneanul viclean către ministerul lui fină-sa mahomedană plantată în capu’ la Ministerul Dezvoltării Regionale. Cum operațiunea este în curs de derulare am zis să dăm și noi un cap în gură. Binomu’ , se aude sau iar frecați capra ținând de 6 la hoțiile lui Dragnea cum faceți de 10 ani??

PNDL nu vine

de la Porcăria Națională Liviu Dragnea așa cum am fi tentați să credem, ci de la Programul Național de Dezvoltare Locală, o mega excrocherie construită de ocnașul teleormănean în perioada în care a activat ca ministru în guvernul Puie Monta. Inițiat în 2013 de Ministerul Dezvoltării, PNDL a beneficiat de o alocare modestă, de numai 581 de milioane de lei. În 2014, înainte să plece din guvern pentru a deveni ocnaș liber de sarcini, Zdragnea alimentase sifonul cu nu mai puțin de 2,4 miliarde de lei. Adică 533 de milioane de euro. Cu acești bani PNDL a acționat, adică a sifonat, pe trei direcții: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană și infrastructura la nivel județean. În perioada 2013-2014 PNDL a tocat 2,3 miliarde de lei, bani sifonați pentru finanțarea unor obiective incerte și cheltuiți după bunul plac al baroneilor de prăsilă. Alocările s-au făcut după dorința ocnașului teleormănean, care aproba cererile de finanțare după cum doreau grupele sale musculare. Iar printre firmele care au prestat pe finanțarea din PNDL Teldrum, firma ocnașului, este pe primele locuri din punct de vedere al sumelor facturate și încasate. Că doar Zdragnea nu face pomană pe gratis, da? Afirmația este desprinsă dintr-un raport al Curții de Conturi comis de nea Nicu Văcăroiu în 2016, între două vodci, document care deși consemna golănii cât China nu a produs nici un efect asupra stării de libertate a bandiților.

Fără a comite și o plângere penală la Parchet așa cum era legal, nea Nicu, aflat în prag de pensionare pe bază de pensie cât PIB-ul unui județ sărac, a consemnat niște treburi banditești de toată frumusețea. În esență, bănetul sifonat de tandemul Zdragnea –Servil Șaideh trebuia utilizat pentru plata datoriilor înregistrate de autoritățile locale ca efect al întârzierii cofinanțărilor datorate de guvern pentru respectivele investiții. În fapt, potrivit lui nea Vodcăroiu, bănetul a afluit după criterii neclare pentru finanțarea ideilor crețe puse în operă de baroneii de prăsilă. Nema controale, nema documente, nema finalitate! Așa poate fi rezumat raportul Curții de Conturi care a rămas undeva în cotloane după ce Silviu Zdragnea a devenit ocnaș iar în locul său a plantat-o pe fina Servil a lui Naș Nicușor. Continuarea aici.