Aprobare pentru urinare sau cum s-a urcat dl moraru în copac cu tot cu scroafă. Pardon, iapă!

maxresdefault

Știrea lansată în premieră de ziarul Știrea a lăsat opiniunea publică mută de uimire. După inițiativa de a pune presa la țarc în vederea disciplinării, Președintele Victor Moraru, aici scris cu corp 18 conform circularei valabile în clădirea CJI, s-a ocupat și de consilieri. Ofticat pe bietul consilier PNL Fuerea, pe care l-a apucat metabolismul accelerat taman în ședință, dl  Președinte Victor Moraru a luat atitudine cu sacoșa și i-a turnat-o în cap bietului parazit de opoziție. Zic parazit nu pentru că dl Fuerea n-ar fi o viețuitoare folositoare în ecosistemul lacustru al CJI, ci pentru a sublinia cu o metaforă diferența de anvergură între cei doi politicieni amatori.

Potrivit presei ticăloșite respectiv ziarului Independent, între marii bărbați politici a avut loc următorul dialog:

Victor Moraru – N-o să vă chem la ordine de această dată, domnule Fuerea, dar să știți că aplicarea Regulamentului trebuie să stea la baza activității noastre. Mulțumesc!

Sorin Fuerea – N-am știut că pentru a merge la toaletă trebuie să vă cer voie, domnule președinte…

Victor Moraru – Da, domnu’ consilier, trebuie să cereți voie! Nu suntem pe stradă, nu suntem pe câmp… Este de preferat, dacă aveți o problemă medicală să aveți un certificat din care trebuie să reiasă că puteți să părăsiți sala de ședințe… Dacă nu, mergeți la toaletă înainte să întrați în ședință! Mulțumesc!

Se vede cu ochiul liber cum, în loc să-i pună masa în cap domnului Președinte și să-i dea cu Legea peste fălci, dl fuierea, aici dactilografiat pe bună dreptate cu literă mică, a preferat să se facă mic și să se refugieze sub scaun.

Dincolo de atitudinea micuțului reprezentat al opoziției tembele din CJI, se cuvine analizată detenta domnului Președinte Moraru Victor, care devine periculoasă de-a dreptul. Președintele, ca orice om provenit din mediul rural și ajuns mare la oraș, a simțit nevoia să statueze prin circulare și regulamente că el e alfa și omega, buricul județului sau moțul de la bască, funcție de referențialul ales.

A reglementa modul în care un consilier, care nu-i în nici un fel sub autoritatea Președintelui CJI, se duce la budă este la fel de paranoic ca și a stabili corpul de literă cu ajutorul căruia i se caligrafiază numele pe documentele emanate de la instituție. Eu sunt de acord că, în viziunea PSD, ăștia de la opoziție sunt niște viermi care trebuie striviți și ținuți pe coji de nucă la colț. Dar să pretinzi să îți ceară ție voie când se ducă la budă să producă niște doctrină politică PSD lichidă sau solidă mi se pare prea de porc. Ne așteptăm ca micul Secretar PCR de la județeană să aibă pretenția ca angajații CJI să-i pupe mâna la intrarea în schimb iar consilierii județeni să ia cuvântul la ședință doar dacă au în intenție să-l pupe în cur metaforic vorbind. Deși poate nu numai metaforic…. .

Atitudinea domului Moraru, aici scris cu ce corp de literă vrea mușchiul meu, este rodul unor procese dubioase petrecute sub și în scoarță. Veste bună este că se vindecă. Cu electroșocuri, bineînțeles.

PS. Articol pe care maimuțoii de la OPOZIȚIE au uitat să-l plătească.