Gâlceava preacuviosului părinte Păun cu armăsarul. Plus note de la judecata de apoi!

Cu mare tristețe dăm de știre enoriașilor de pe raza Episcopiei Sloboziei și Călărașilor că un teribil accident de cal a avut loc în ziua de miercuri. Aflat cu treabă pe la acareturile preoțești de pe domeniul cât China proprietate personală situat la Slobozia Nouă, preacuviosul părinte Păun s-a abătut la grajduri spre a veghea cu ochiul stăpânului asupra prosperității și bunăstării vitelor de agrement pe care Sfinția Sa le-a cumpărat din averea modestă strânsă cu sudoare frunții și nu numai. La un moment  dat, Diavolul a intervenit în scenă și, cu măiestria-i bine cunoscută, i-a dat părințelului jokeu o încercare teribilă. Ca din senin, doi armăsari din herghelie s-au apucat a se sfădi cu violență împărțindu-și reciproc copite-n gură dar și în părțile sensibile, așa cum le este obiceiul. Văzând așa grozăvie și neputând asista nepăsător la gâlceava vitelor proaste, părințelul Păun a intervenit pe căi nebisericești între cele două dobitoace cu scopul vădit de a aduce pace între ele și a le despărți. Numai că lipsit de harul preoțesc ca urmare a faptului că  intervenția avea loc în afara orelor de program, Prea Sfinția Sa a încasat o pălitură strașnică taman în plex de la unul dintre armăsari.

ar4

Căzut lat în ogradă, părințelul consilier fu ridicat de îndată cu salvarea și transportat la unitatea spitalicească din eparhia Slobozia. Roaba lui Dumnezeu cuvioasa manageriță Mariana (lăudat fie-i numele după cum zicea și Dl Președinte Moraru, că mare noroc am avut că am găsit-o!) de îndată a poruncit enoriașilor medici să intervină cu profesionalism și frică de Dumnezeu întru salvarea trupului firav al părințelului care se zbătea în durere și nevoi. După ce l-au stabilizat și l-au scos din ghearele durerii, medicii l-au plasat într-o rezervă departe de ochii pulimii păcătoase în vederea executării unei operații. Pălitura crâncenă încasată îi strivise părințelului organe interne care se cereau grabnic  restaurate.

Numai că venindu-și în fire Prea Sfinția Sa a refuzat operația în așa mizerie de spital și a solicitat să fie dus la București, într-o locație mai potrivită gradului, funcției și bănetului întrupate-n Dânsul. Și atunci se întâmplă minunea! Deși, zic gurile rele, operația asupra trupului firav al părințelului se putea executa fără probleme la unitatea spitalicească locală, mai marii județului n-au putut să permită un așa afront. Aici versiunile se despart, așa că despărțim și noi cele două scenarii ca nu cumva să cădem în păcat.

Versiunea ateilor zice că partenerul de călărie al Prea Sfinției Sale Păun, mireanul ctitor de biserici și sedii bancare Victoraș M. a pus laba pe telefonul cel scurt și a sunat direct la Dumnezeul pesediștilor ialomițeni, care a sunat la Calafat care a trimis aeroplanul SMURD. Părințelul a fost ridicat în slava cerului și depus la un spital în București întru operare și refacere.

Versiunea credincioșilor este un pic cotită. Cică Dumnezeu a ascultat ruga fierbinte a părințelului miliardar și a îndreptat către Slobozia elicopterul SMURD cu tot cu ordinul de serviciu aferent. Conform acestei versiuni n-ar mai fi vorba de mârlănie, abuzuri infecțioase și tratamente preferențiale, ci de lucrarea sfântă care nu se comentează.

În încheierea scurtei noastre relatări imparțiale întrebăm și noi ca păcătoșii: dacă era vorba de un păcătos cu CAS-ul plătit la zi se mai ridica la ceruri aparatul de zbor al SMURD pentru salvare? Sau se concluziona sec în hârțoagele medicale că atâtea zile a avut și că s-a făcut voia Domnului? Ca să nu picăm în abatere nu vom răspunde, ci ne vom riga fierbinte pentru sănătatea părințelului consilier.

Un mic adagiu nevinovat

Înainte a fi lovit în burtă de copita animalului de rasă care costă cât o mașină de lux, părințelul a trecut printr-o altă cumpănă. La Judecătoria Slobozia a avut loc un proces pe care fiica Dânsului i l-a intentat în vederea obținerii unor mijloace bănești cash, altele decât bunurile, serviciile și țoalele de firmă modeste pe care Prea Sfinția Sa le punea uzual la dispoziție din puținele posibilități. Iată ce-a grăit judecătorul la Fond:

 Admite în parte cererea formulată de reclamanta PĂUN FLAVIA-COSMINA (date), în contradictoriu cu paraţii PĂUN VIOREL (date) şi PĂUN MARIANA (date). Respinge cererea reclamantei de obligare a paraţilor la plata pensiei de întreţinere sub forma unei sume de bani în cuantum de 1/4 din veniturile nete lunare ale acestora, ca neîntemeiată. Obligă pe paraţii PĂUN VIOREL şi PĂUN MARIANA la prestarea întreţinerii în favoarea reclamantei PĂUN FLAVIA-COSMINA în următoarea modalitate, începand cu data pronunţării hotărarii şi pană la terminarea studiilor, dar fără a depăşi varsta de 26 de ani: – asigurarea folosinţei gratuite a apartamentului cu două camere, situat în str. Logofăt Tautu nr. 60-62, corp A, sc. 1, ap. 2, sector 3, Bucureşti; – plata contravalorii utilităţilor şi a abonamentului T.V./Internet; – plata taxei şcolare anuale; – cumpărarea cărţilor de specialitate, specifice fiecărui an de studiu; – prin plata lunar către reclamantă a sumei de 3000 de lei în vederea cumpărării de alimente, obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, obiecte igienico-sanitare, precum şi în vederea efectuării altor cheltuieli necesare specifice varstei. Respinge cererea reclamantei de obligare a paraţilor la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Respinge cererea paraţilor de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 10.04.2017.

Cum ar veni părințelul cuviosul trebuie să deie odraslei 3000 de lei pe lună, adică aproape o leafă de corporatist mai debutant așa. Mare e grădina lui Dumnezeu Drăguțul și grea cumpănă i-a dat justiția sărmanului părințel!

Oare păcătuim cu vorba dacă luăm în calcul ipoteza că și sentința asta crudă este tot vrerea Domnului?