Semne proaste anul are/Că n-ai prea mers la votare!

mihai-tudose-psd-prim-ministru-1-436x575

N-am găsit altă rimă, acum la începutul anului 2018, când sarmaua și cârnatul fac deja pluta la canalizare. A trecut euforia, a trecut febra, a trecut și Sfântul Ion, din păcate doar sărbătoarea că nea Ion Iliescu a rămas să ne mai țină de urât un cincinal.

Se pune, firesc, întrebarea clasică: ce ne așteaptă în 2018? Judecând după previziunile meseriașilor se pare că ne paște nițică inflație, ceva deteriorare a puterii de cumpărare cum ar veni, o mică gaură neagră în bugetele locale și diminuarea spre zero absolut a investițiilor. Cu surprindere și îngrijorare poporul bugetar va constata  că o duce mai prost deși are parale mai multe în portofel. Poporul muncitor din privat proaspăt plătitor de taxe pe persoană fizică va constata pe propriu-i portofel cam câți bani îi fură statul în fiecare lună.

În general, anul 2018 va fi un an al constatărilor. Că dacă de anticipat nu suntem în stare, măcar la constatări post factum tot ne pricepem.  Niște constatări interesante vor face și patronașii scăpătați, care au votat scăderi de taxe și s-au trezit cu creșteri. Băieții cu salarii bengoase vor constata că mai bine te duci la vot decât să o arzi la mitinguri nesărate în favoarea statului de drept. Nu de alta, dar îți preia puterea banditul de stânga și te trezești cetățean cu drepturi depline al statutului paralel. Că nici nu mai înțelegi care stat e mai paralel, al tău sau al lor, și cu cine.

Dacă din punct de vedere economic nu se întrevede nimic bun, măcar de niște circ tot o să avem parte. PSD dă semne că ar vrea să i-o tragă la meclă lui Tudose după modelul Grindeanu. Singura diferență ar fi că dacă se ajunge iar la luare de ostatici și baricadare în palatul Victoria golănașul de Brăila nu își va da obștescul sfârșit politic într-o funcție bine plătită de la Securitate, ci într-un șanț alături de boschetarii din rândul cărora s-a ridicat. Guvernul de  marionete al lui Dragnea suferă pe ici, pe colo, pe la sfori și se contorsionează din toate încheieturile că i se văd dedesubturile. Bunăoară chiloții tanga, de firmă, ai Olguței Vasilsexu au put fi admirați în toată splendoarea lor pe o plajă în Cuba, unde regina neîncoronată a indemnizațiilor bugetare și-a petrecut revelionul. Departe de plebea bugetară pe care a lăsat-o cu salariile-n vine, amazoana socialistă a încheiat anul alături de unul dintre hăndrălăii care au servit-o-o contra unor  locuri de muncă gras plătite.

Cu prostia proverbială a lui Pop, cu imbecilitatea serioasă a lui Tudose, cu mutra de tractorist virgin a lui Dragnea și cu armata de simbriași a PSD intrăm plenar în 2018 spre a ne da cu capul de toți pereții în încercarea de a supraviețui unei guvernări foarte bune  dar de proastă calitate. Căci suntem maiștri în a ne-o face cu mâna noastră. Deh, profesioniști în lucru manual!