Tulburel Toader – revoluție și reformă în hoția organizată

iohannis-toader.3kwxifm2y1-678x381

Pus cu spatele la zid de conjurația porcină din interiorul Curții Constituționale, președintele nea Klaus este obligat s-o coboare din copac pe dna LK, mascota nereușită a luptei anticorupție din România.  Măsura impusă astăzi cu parul de către cozile de topor ale PSD din CCR este foarte corectă. Numai că resorturile sale dar și consecințele nu au nicio legătură cu ideea de lege și mai ales cu cea de justiție imparțială. În fapt, începând de astăzi procurorilor li se pune zgardă iar la capătul ei se află ministrul justiție. Că el este azi caricatura Tulburel Toader iar mâine poate fi vreo gazelă blondă din haremurile opoziției, chestiunea este mai puțin relevantă. Sau chiar deloc.

Faptul este consumat iar noua realitate, în care președintele și CSM-ul devin spectatori la politizarea anchetelor penale și, implicit, a justiției este greu de schimbat având în vedere că și primatele neevoluate ale bravei opoziții cu mucii pe piept (mare parte dintre ei) așteptau cu dinții la zăbrele măsura. Este important să vedem cum am ajuns aici.

Iar faptele ne arată că o idee corectă impusă cu mijloace greșite și multe paranteze nu are nicio șansă să reziste. Fanii amazoanei de la Sibiu, am numit-o aici pe doamna LCK, nu trebuie să uite că promovarea acesteia de la statutul de procuror de parchet județean la cel de Procuror General și mai apoi de procuror șef DNA s-a făcut nu pe merit, ci pe mână scurtă. Doamna în chestiune n-a demonstrat nimic nimănui în niciuna dintre funcții. Ba, dimpotrivă, baschetbalista cu pregătire juridică ne-a demonstrat un nivel de ticăloșie vecin cu nesimțirea.  Undeva în 2009 madam K l-a extras cu patentul pe bolșevicul Ilici din dosarul revoluției. A infirmat soluția de trimitere în judecată dată de procurorul militar fără să aibă această competență, l-a scos de sub urmărire penală pe Ilici și a retrimis dosarul la Parchetul civil pentru continuarea cercetărilor. Deși acel moment a arătat foarte clar cu cine aveam de-a face și pe cine se baza lupta anti-hoție în România, marii bărbați de stat Băsescu și Johannis au continuat să-i dea girul. Mai mult, după expirarea mandatului de Procuror General doamna a fost numită la conducerea DNA prin troc politic între Dragnea, da Dragnea, Băsescu și Ponta cu Antonescu Căcărău pe post de chibiț.

Ce poate fi mai abject și ce credibilitate are un asemenea șef DNA rezultat din asemenea înțelegeri mârșave? Despre credibilitatea unui asemenea personaj ca vârf de lance în lupta cu banditismul n-are sens să mai vorbim câtă vreme cei aflați în vizorul DNA au decis cine să fie șeful structurii care urma să-i ancheteze. Așa ne explicăm de Dragnea fură de 14-15 ani cu Teldrum și este liber, că Tăriceanu, ca prim ministru, a dar ajutoare de stat la Ford și a devenit apoi dealer al renumitei mărci după ce a degajat scaunul nu înainte ca nevastă-sa să fi întocmit, ca notar, actele de privatizare pentru fabrica de la Craiova. Pusă în funcție de rechini, doamna K a condus DNA la vânătoare de sardine corupte. Dar și aici a dat-o în bară, procurorii anticorupție aleși pe sprânceana baschetbalistei lovind regulat cu oiștea-n gard în dosare cretinoide întocmite după indicațiile prețioase ale cooperativei Ochiu’ & Timpanu’. Nu în ultimul rând fanaticii doamnei K trebuie să-și aducă aminte cum i-au sărit la gât ministresei tehnocrate Prună, care a avut la un moment dat ideea să organizeze un concurs pentru șefia DNA. Taman societatea civilă însetată de lege a protestat la încercarea unui ministru a aplica legea. Și asta de dragul unei nulități profesionale cu apucături dubioase și anturaj discutabil cocoțată prin negocieri taman în fruntea incoruptibililor.

Altfel se anunță o vară caldă în care președintele nostru deposedat de atribuții are toate șansele să petreacă un concediu lung și liniștit. Mai are de făcut doar ultimul gest pentru foștii săi prieteni din USL, și anume să lege la gard justiția care oricum lătra în gol și se cam umpluse de jigodie. Cu procurorii transformați în animale de companie pentru bișnițarii politici  nu ne rămâne decât să ne dăm pe brazdă și să aplaudăm, liniștiți, în bănci spectacolul penalilor cotrobăind prin instituțiile statului după niscaiva odoare.