Cetățenii români nu sunt cetățeni de mâna a doua! (P)

Catalin grigore

De curând Austria a votat o lege în Parlamentul sau pentru ca beneficiile sociale destinate cetățenilor europeni rezidenți, inclusive cele destinate romanilor, să fie “indexate”, un termen care ascunde în spatele sau faptul ca aceste beneficii vor fi tăiate. Poziția mea și a candidaților PSD la alegerile europarlamentare este aceea ca lucrătorii europeni trebuie tratați in mod egal în statele membre în care își desfășoară activitatea, dreptul acestora la libera circulație fiind unul dintre fundamentele Uniunii Europene și ale Pieței Unice.

logo

Crearea unei astfel de discriminări în rândul cetățenilor europeni ne îndreptățește sa solicitam comisarului European pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune și Mobilitate, Marianne Thyssen, sa declanșeze procedura de birefringent împotriva Austriei. Deși se afla în procedura de infringement din 24 ianuarie 2019, la solicitarea făcută de eurodeputatii romani ai PSD pentru discriminarea privind alocațiile pentru copii, Austria sfidează Comisia Europeana si continua discriminarea cetățenilor romani în privința ajutoarelor sociale.

Echipa de eurodeputati romani ai PSD susține acum și va susține și în continuare ca România îndeplinește în acest moment absolut toate condițiile pentru a fi acceptata în spațiul Schengen și ca perpetuarea marginalizării noastre in aceasta privință o considera ca pe o discriminare a cetățenilor romani. A venit  timpul ca Europa sa înțeleagă ca cetățenii romani nu sunt cetățeni de mana a doua în absolut nicio privință!  (CMF 41190008)