PSD se ține de cuvânt (P)

 

mihaita-gaina-text-psd-site-1-600x365

PSD continuă să-și ducă la îndeplinire măsurile asumate în Programul de guvernare și, totodată, lucrează la noi soluții menite să le faciliteze și să le îmbunătățească viața românilor pentru că România merită mai mult! Românii merită mai mult! Deputatul ialomițean, Mihăiță Găină, se declară încântat de reacțiile pozitive cu care echipele de campanie ale PSD au fost întâmpinate în județ de toate categoriile sociale.

”Oamenii de diverse vârste, de la profesori, cadre medicale sau agricultori apreciază performanțele pe care guvernarea PSD și majoritatea parlamentară le-au înregistrat în cei peste doi ani de guvernare. Aceștia și-au subliniat sprijinul pentru PSD și echipa noastră de candidați pentru alegerile europarlamentare”

, a precizat deputatul PSD.

logo

Mihăiță Găină crede că se justifică interesul cetățenilor pentru continuarea implementării Programului de guvernare, asumat de social-democrați, pentru că populația resimte din plin efectele pozitive ale măsurilor luate pentru creșterea nivelului de trai, a puterii de cumpărare, dar și prin oferirea de noi oportunități de dezvoltare a micilor afaceri și pentru proiectele din agricultură. ”Ajutoarele de stat, schemele de plăţi care se aplică în agricultură, plata la timp a acestora, programul de sprijinire a creşterii suprafeţelor irigate şi atragerea de fonduri europene au avut un rol important în sprijinirea producătorilor, iar ialomițenii, beneficiari și ei ai acestor facilități, apreciază receptivitatea și promptitudinea cu care guvernarea PSD le tratează doleanțele”, a arătat parlamentarul social-democrat.

Găină spune că pe lângă reducea TVA-ului de la 9% la 5 % pentru alimentele ecologice și tradiționale care îi vor face pe români să consume produse sănătoase, de cea mai bună calitate, Guvernul a inclus în bugetul pe 2019 și Programul 10 Centre de colectare și procesare legume fructe, prevăzut în Proiectul de guvernare. Mai mult, PSD propune un nou tip de subvenție pentru legumicultură, respectiv Programul primul solar, care va sprijini fiecare familie care dorește să își facă o seră. În paralel, Ministerul Agriculturii derulează și Programul Tomate Românești și Programul de sprijin cultivarea usturoiului.

Încă 125 milioane de euro pentru subvenții

O altă dovadă a consecvenței cu care guvernarea PSD lucrează pentru ca fermierii să obțină performanțe în agricultură o reprezintă și atragerea de către România a unui plus de alte 125 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă. Toți acești bani vor fi destinați subvențiilor agricole. În plus, prin Programul Național pentru Dezvoltare Rurală peste 30 000 de proiecte în valoare de 4,4 miliarde euro au fost aprobate pentru crearea și modernizarea de ferme, livezi, sisteme de irigații, drumuri forestiere sau agricole, instalarea tinerilor fermieri, apă, canal, drumuri sau unități de învățământ, punerea în circuitul public a monumentelor și a patrimoniului cultural rural, susținerea lanțurilor scurte de aprovizionare, fermier-client final. De asemenea, 1,015 miliarde euro au fost destinați Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații. ”Programul nostru de guvernare prevede ca începând din 2021, să intrăm într-o altă etapă de mărire a suprafeţelor agricole care vor putea fi irigate, să ajungem până la un milion de hectare”, anunță deputatul Mihăiță Găină, care amintește că guvernarea PSD a dublat suprafața irigată și numărul stațiilor de pompare. ”Dacă în 2016 suprafața irigată era de 306.890 ha, în 2018 a fost 626.709 ha. Nu ne vom opri aici astfel încât România să-și păstreze titlul de grânar al Europei, recâștigat în ultimii doi ani”, a mai punctat parmentarul ialomițean.

Fără produse cu standard diferit!

Pe de altă parte, președintele PSD, Liviu Dragnea, a depus, săpătămâna aceasta, în Parlament propunerea legislativă pentru combaterea dublului standard de calitate a produselor de consum. Conform legii inițiate, comercializarea produselor si serviciilor cu standarde duble de calitate constituie o practică înșelătoare și se pedepsește cu amendă de maximum 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată, se poate suspenda autorizația de funcționare a comerciantului pentru o perioadă de 6 luni, iar produsele vor fi confiscate și retrase de la vânzare.

Articol comandat de Partidul Social Democrat – CMF 41190008