Noi măsuri de protecție socială: Salariul mediu net a depășit 3.000 de lei! (P)

Deputatul PSD, vicepreședintele Comisie de Muncă din Camera Deputaților, Mihăiță Găină, le aduce vești bune mai multor categorii sociale. Pe lângă informările anterioare privind măsurile guvernamentale, implementate pentru creșterea nivelului de trai al pensionarilor, profesorilor, personalului medical și al tinerilor, parlamentarul social-democrat anunță o serie de majorări ale veniturilor care îi vizează pe toți angajații, precum și pe cei aflați în căutarea unui nou loc de muncă.

mihaita-gaina-text-psd-site-1-600x365

Guvernul Dăncilă a decis creșterea tuturor subvențiilor pentru reintegrarea pe piața forței de muncă a șomerilor de lungă durată. Așadar, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, cu normă întreagă, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, suma de 2.250 Lei, pentru fiecare absolvent. De aceeași subvenție se vor bucura și firmele care încadrează, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri de lungă durată, tineri sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale. Aceeași sumă o vor primi și toate societățile pentru fiecare persoană cu handicap, dar pentru o perioadă de 18 luni. De asemenea, angajarea şomerilor care, în termen de 5 ani de la data încheieii noului contract de muncă, îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau pe cele de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, atrage un beneficiu lunar de 2.250 Lei, până la data îndeplinirii condiţiilor respective”, explică deputatul PSD.

Orientare personalizată și burse generale de posturi

”Vom organiza, periodic, evenimente relevante pentru piața muncii atât pe plan intern, cât și pe cel extern. În perioada imediat următoare vor fi organizate burse ale locurilor de muncă în diaspora pentru prezentarea facilităților și oportunităților pe piața muncii din România și aducerea muncitorilor români acasă. Aceste evenimente și-au găsit întotdeauna finalitatea. Spre exemplu, în anul 2018 au fost organizate 2 burse generale ale locurilor de muncă, iar rezultatele pozitive ale acestor demersuri nu s-au lăsat mult așteptate, contribuind la reducerea ratei șomajului”, și-a argumentat Mihăiță Găină declarația. Vicepreședintele Comisie de Muncă din Camera Deputaților a ținut să amintească și de programul ”Prima chirie”, precum și de normele de aplicare a acestui proiect destinat stimulării mobilității forței de muncă, prin care 75% din cheltuielile cu chiria și utilitățile pentru cei care se angajează la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu vor fi subvenționate, dar nu mai mult de 900 de Lei/lună pentru fiecare persoană. În plus, adoptarea Legii 192/2018 le permite celor apți de muncă și care primesc ajutor social să beneficieze de orientare personalizată pentru angajare.

Recuperăm decalajele față de Vest

Românii au mai mulți bani în buzunare și recuperează din decalajul faţă statele vest europene la doi ani de la alegerile parlamentare. ”Pentru prima dată în României câștigul salarial mediu net a depășit 3.000 de lei, semn că PSD își respectă angajamentele și că faptele, nu vorbele, dau măsura bunei noastre guvernări”, completează Mihăiță Găină. Parlamentarul PSD subliniază și faptul că și puterea de cumpărare a crescut cu peste 9%, față de anul trecut, când deja era consistent majorată. Și asta pentru că România merită mai mult, iar PSD va mișca țara spre și mai bine în UE prin europarlamentarii săi!

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat – CMF 41190008