Dezastru la secția ORL din Spitalul Slobozia

„ …. doresc să aduc în atenția dvs. o serie de probleme/nereguli în legătură cu funcționarea secției ORL”. Așa își începe un medic din Spitalul Județean de Urgență scrisoarea pe care i-a adresat-o managerului Mariana Iancu.

 victor-moraru-sorina-pintea-840x480

Medicul susține că situația de la secția ORL este de natură să-i afecteze drepturile și interesele legitimE, să-l demotiveze și să-l împiedice să atingă performanța profesională pe care și-o dorește.

Acest document apare la scurt timp după ce președintele CJ Ialomița a afirmat public că o anumită parte a presei, dar și mafia din PSD vor să destabilizeze situația de la spital prin înlocuirea managerului!

Lipsuri pe toată linia

Deși CJ Ialomița alocă sume exorbitante pentru acoperirea managementului defectuos( spre infracțional) al managerului Mariana Iancu, secția ORL se confruntă cu lipsuri pe toată linia.

Dotarea cu instrumentar medical este precară. Lipsesc instrumente ca fess, cauter, freză, microscop chirurgical, etc. Asta face ca intervențiile din sala de operație să fie mult îngreunate sau imposibil de făcut, ceea ce supune pacienții la riscuri majore. Sala de operații este neconformă, nu are circuit dublu pentru acces separat al personalului medical și al pacienților. Nu există filtru pentru personalul medical și nici asistent de sală.

Nici gărzile nu se pot desfășura eficient din cauza lipsei de resurse. Investigațiile paraclinice se fac cu mare întârziere datorită managementului prost. Lipsesc medicii cu specializări cum ar fi pneumologie, boli infecțioase, cardiologie sau neurologie. Medicul spune că trebuie să intervină asupra pacienților cu urgențe iminente fără suport de la medici de alte specializări. Iar asta induce riscuri majore pacienților. Nu de puține ori pacienții aflați în situații grave au fost redirecționați către alte spitale mai bine dotate (după insistențe și rugăminți să fie acceptați) iar asta a întârziat aplicarea tratamentelor cu riscuri majore pentru ei. Continuarea aici.