Prefectura cere Consiliului Local Slobozia retragerea sau modificarea hotărârii anti Vivani

Instituția Prefectului s-a pronunțat cu privire la hotărârea prin care Consiliul Local Slobozia interzicea firmei Vivani să extindă depozitul de deșeuri periculoase. Prefectul a cerut modificarea sau retragerea hotărârii.

La data de 30 mai 2019, în unanimitate, consilierii din cadrul Consiliului Local Slobozia au adoptat o hotărâre prin care interziceau construirea/extinderea de depozite de deșeuri pe raza municipiului. Hotărârea inițiată de consilierul local PNL Mihaela Stoica era menită să blocheze extinderea depozitului de deșeuri periculoase operat de SC Vivani Salubritate SA.

prefectura

În ciuda faptului că ilegalitatea era vizibilă din avion, consilierii de la toate partidele au votat-o în unanimitate. Singurul oponent a fost viceprimarul Gabi Mușat, care s-a abținut de la vot și care a plătit gestul fiind expus unei campanii de înjurături pe Facebook.

Consilieri ignoranți

Așa cum realitateadeialomița.net a scris încă de la adoptarea hotărârii, consilierii care au votat aberația juridică inițiată de Mihaela Stoica au dat dovadă că habar nu au de cadrul legal care le reglementează activitatea. Instituția Prefectului a luat act de refuzul secretarului municipiului, Valentin Tudoran, de a contrasemna hotărârea și a cerut consiliului local să o modifice sau să o retragă. Continuarea aici.