Marian Pavel, președintele PSD Ialomița:” Iohannis s-a întors din SUA cu o șapcă. Viorica Dăncilă se va întoarce cu investiții americane în România”!

marian-pavel-presedinte-psd-ialomita

Președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, face o paralelă între atitudinea premierului și cea a președintelui în preajma alegerilor prezidențiale.  Analizând vizita în SUA a premierului Viorica Dăncilă, președintele PSD Ialomița concluzionează că activitatea sa a adus investiții americane importante. El spune că este o diferență majoră față de precedenta vizită în SUA a președintelui Iohannis, care a revenit în țară cu o șapcă:

“Vizita premierului Viorica Dăncilă în Statele Unite aduce beneficii concrete României în plan economic, politic și de securitate. Spre deosebire de Iohannis,  care s-a întors din SUA cu o șapcă, Viorica Dăncilă se va întoarce cu înțelegeri care vor însemna noi investiții americane în România. Este esențial pentru țara noastră să dezvolte colaborarea economică cu Statele Unite și să continue cooperarea în domeniul apărării și al securității Toate acestea înseamnă mai mult decât o înțelegere la nivel de șef de stat. Este esențială colaborarea la nivel guvernamental, iar vizita premierului, însoțită de miniștrii din domeniile cheie, reprezintă garanția acestei colaborări. Întâlnirile cu vicepreședintele SUA, Mike Pence şi cu președintele francez, Emmanuel Macron, în marja summit-ului ONU, relevă şi importanta  componentă politică a deplasării premierului român în Statele Unite ale Americii”.

iohannis-trump-great-again

În opinia lui Pavel, Iohanis demonstrează că nici măcar în momente de criză politică președintele în exercițiu nu se poate abține să nu pună în prim plan interesele sale electorale:

“Din cauza blocajelor președintelui, România investește mai puțin, absoarbe mai puțini bani europeni și comunități întregi de români suferă din lipsa dezvoltării.  Acesta e președintele care ne propune ,,România normală”! Sunt deja 6 zile de la decizia Curții care-l obliga ” DE ÎNDATĂ” pe Iohannis să semneze imediat decretele de numire a miniștrilor interimari. Sunt 27 de zile de când Iohannis ar fi trebuit să facă numirile miniștrilor  interimari conform Constituției şi legilor în vigoare.  În tot acest timp, la Ministerul Mediului, de pildă, șase proiecte de investiții din fonduri europene, în valoare de peste 1,5 miliarde euro, așteptă  semnătura ministrului…fiecare zi în care Iohannis continuă să încalce Constituția și refuză numirea în funcție a miniștrilor interimari, printre care și cel de la Mediu, este o zi în care România pierde și zeci de mii de oameni așteptă. La fel se întâmplă și la celelalte ministere lăsate de președinte fără ministru titular sau fără ministru interimar”.

Iohannis a ales, conștient, să ignore intereselor României şi ale românilor, în favoarea celor personale, electorale. Dăncilă construiește, Iohannis demolează.  Oamenii văd și vor alege în consecință. (P)