Intergroup Engineering a primit 22 de contracte fără licitație de la președintele CJ Ialomița

O firmă apărută din ceață umflă 22 de contracte de lucrări publice fără licitație de la două instituții din Ialomița: CJ Ialomița și primăria Amara. La „serviciu” s-a aflat Victor Moraru, actualul președinte al CJ Ialomița și fost primar al orașului Amara. Compania, cu un puternic background politic, a umflat de la stat lucrări de peste 47 de milioane de lei, adică peste 10 milioane de euro. Majoritatea lucrărilor au fost obținute prin încredințare directă.

Amara. Începuturi

La data de 19 februarie 2016, primarul orașului Amara, Victor Moraru, atribuie firmei Intergroup un număr de nouă (9) contracte de lucrări, majoritatea studii de fezabilitate. Până la finalul mandatului de primar al lui Victor Moraru, primăria Amara a atribuit firmei Intergroup un număr de 12 contracte de consultanță. 11 dintre acestea au fost încredințate direct și au o valoare de 1.028.449 lei. Cel de-al 12-lea a fost câștigat la licitație și are valoare de 59.500 lei.

inter

La ultimul său mandat de primar al orașului Amara, Victor Moraru s-a aflat în conflict permanent cu liderii PSD, partid al cărui membri era. Moraru a câștigat ultimul mandat de primar (2012-2016) candidând ca independent, dar susținând lista de consilieri PSD. În perioada guvernării PDL Victor Moraru a dezvoltat o relație profesională apropriată cu Elena Udrea, ministrul dezvoltării Regionale la acea dată, de la care a primit sprijin pentru mai multe proiecte de investiții finanțate de ministerul condus de Udrea.

Inginerii avansează la Consiliul Județean

În 2016, după alegerile locale, Moraru încălzește relația cu PSD Ialomița. Noul președinte, Marian Neacșu, îl unge pe Moraru candidat la șefia Consiliului Județean. Devenit stăpân absolut peste un buget de 100 de ori mai mare decât cel al orașului Amara, Moraru își cheamă la adăpat vechii prieteni.

intergroup firme

24 iulie 2017. Intergroup primește de la CJ Ialomița un număr de patru (patru) contracte, toate pentru întocmirea unor documentații de achiziții publice în cadrul unor proiecte finanțate de instituție. Două dintre contracte, în valoare de 115.000 lei și 120.000 de lei vizează două proiecte derulate la Spitalul de Urgență din Slobozia, instituție la care licitațiile publice sunt aproape inexistente. Alte două contracte sunt „atârnate” de bugetul proiectului de modernizare al DJ 201 și totalizează suma de 84.000 de lei. În numai o zi, Intergroup semnează contracte în valoare de 321.000 de lei fără a fi nevoită să participe la vreo licitație. Continuarea aici.