Viorica Dăncilă, un prim ministru care a adus mai mulți bani în buzunarele românilor

Dintre toți candidații la președinția României doamna Viorica Dăncilă este singura care a făcut lucruri concrete pentru a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor.

baner dancila

Pe lângă creșterea salariilor și a pensiilor, doamna Dăncilă a promovat măsuri care au vizat scăderi sau anulări de taxe și impozite, plafonarea prețurilor la utilități. Toate aceste măsuri au condus la creșterea puterii de cumpărare a românilor.

În sprijinul populației

Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a promovat măsuri diverse care au adus economii importante pentru bugetele familiilor:

- Au fost plafonate tarifele la gazele naturale pentru populație și firme.

- Au fost plafonate tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici până în aprilie 2022, ceea ce înseamnă că tarifele nu vor mai crește.

- Au fost eliminate 102 taxe printre care se numără taxa radio-tv, taxa pentru pașaport, pentru schimbarea cărții de identitate, taxa de examinare pentru permisul auto, etc.

- A fost eliminat timbrul de mediu pentru toți proprietarii de autoturisme iar banii încasați au fost restituiți.

Măsuri pentru pensionari

Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a adoptat o serie de măsuri care au crescut nivelul de trai al pensionarilor.

- Punctul de pensie a crescut de la 871 de lei în 2016 la 1265 de lei în prezent. Creșterea este de 45% și depășește cu mult creșterea prețurilor care este de circa 8%.

- Pensia minim garantată a crescut de la 400 lei în 2016 la 704 lei în prezent. Creșterea este de 78% și depășește cu mult creșterea prețurilor (care este de 8%).

- Contribuțiile sociale – CASS- reprezentând 5,5% au fost eliminate pentru toți pensionarii. La fel și impozitul de 10% pentru pensiile mai mari de 2000 de lei.

- Accesul la medicamente gratuite este posibil pentru pensionarii cu pensia minimă de 700 de lei. A fost scăzut pragul de la 1138 de lei/lună.

- Lista medicamentelor compensate și gratuite a crescut cu 37 de substanțe noi care au devenit accesibile.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – P.S.D

  Executat de Enciu Mihăiță PFA – portal: www.gazetadesudest.ro

  CUI mandatar financiar coordonator 31190008