Dan Barna – Zece proiecte pentru România. Creșterea rolului președintelui

Președintele României veghează la respectarea Constituției și are obligația legală de a acționa întotdeauna în litera și spiritul legii. Dar are în egală măsură și datoria morală de a oferi o viziune cu privire la dezvoltarea societății, prin propunerile de reformă constituțională pe care le înaintează. Modificările pe care le propun urmăresc în primul rând să echilibreze relația dintre stat și cetățean, punând în mod real statul în slujba cetățeanului.

Pliant A4 Program Barna_page-0002

 

Creșterea rolului Președintelui în ceea ce privește direcțiile majore de politici publice, inclusiv adoptarea bugetului de stat

Dan Barna propune modificarea Constituției pentru ca Președintele să  conducă ședințele de guvern când se dezbate bugetul statului În prezent, Președintele poate participa la ședințele Guvernului în  care se dezbate probleme de interes național legate de:
politica externă
apărarea țării
asigurarea ordinii publice

Prezența Președintelui la ședințele de guvern trebuie să fie  obligatorie și să includă și ședințele la care se dezbat și aprobă:
✅ bugetul de stat
✅ bugetul asigurărilor sociale de stat

Astăzi Președintele nu are un rol important în politicile economice  ale statului, iar acest lucru este o greșeală. În Constituție scrie  foarte limpede că statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare  economică și de protecție socială, de natură să asigure cetățenilor un   nivel de trai decent. Președintele are datoria constituțională și   morală să se asigure că statul își respectă obligațiile.

Citește și celelalte proiecte pentru România și votează #DanBarnaPreședinte
www.danbarnapresedinte.ro/program_reforma_constitutionala

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România

Executat de Enciu Mihăiță PFA – portal: www.gazetadesudest.ro

Codul mandatarului financiar 31190011