Dan Barna – 10 proiecte pentru România. Proiectul pentru sănătate

Trebuie să rescriem regulile după care funcționează sistemul medical românesc, astfel încât să avem și în România o asistență medicală de calitate și un mecanism de gestionare a bugetului asigurărilor de sănătate corect pentru toți românii. Suntem singura țară din UE în care, în doar doi ani, au fost identificate 41 de cazuri de corupție la nivel înalt în sistemul medical românesc.

22.10.2019

Avem nevoie de o nouă lege a sănătății care să redea medicinei de familie rolul său esențial în orice sistem medical modern, o lege care să încurajeze competența, nu obediența în spitale și să reașeze sistemul de asigurări de sănătate pentru ca cetățenii chiar să beneficieze de servicii în schimbul contribuțiilor lor. Avem nevoie de o Strategie de Resurse Umane care să ofere medicilor posibilități reale de dezvoltare profesională în țară.

Avem nevoie de o lege a Sănătății mai bună pentru cei loviți de boală.

Pe hârtie, statul român le oferă cetățenilor săi servicii medicale  extinse. În realitate, românii sunt printre cetățenii europeni care au cheltuieli medicale direct din buzunar peste media UE și în creștere.

Accesul la servicii medicale de calitate este redus, iar oamenii devin mai săraci și mai bolnavi.  Avem nevoie de o nouă lege a sănătății care să țină costurile sub control. Cheia unui sistem medical modern sustenabil financiar este întărirea asistenței medicale primare și a programelor de prevenție.

Noua lege a sănătății trebuie să redea medicilor de familie rolul de temelie a sistemului medical, atât prin stimulente profesionale și financiare, cât și prin programe inovatoare care să crească accesul oamenilor din toate mediile de rezidență la asistență medicală.

@Dan Barna va susține creșterea ponderii bugetului alocat medicinei de familie de la 6%, cât este în prezent, la 10% – un nivel apropiat de media statelor europene.

Pliant A4 Program Barna_page-0002

Citește mai multe despre proiectul pentru sănătate pe https://www.danbarnapresedinte.ro/program_sanatate și votează #DanBarnaPresedinte pe 10 noiembrie!

Comandat de Partidul Uniunea Salvați România

Executat de Enciu Mihăiță PFA – portal: www.gazetadesudest.ro

Codul mandatarului financiar 31190011