Viorica Dăncilă susține educația

baner dancila

Guvernul PSD condus de doamna prim ministru Viorica Dăncilă a acordat o deosebită atenție educației. Spre deosebire de alți candidați care au lansat broșuri, guvernul condus de doamna Dăncilă a implementat un program de măsuri concretizat în:

- Salariile profesorilor au crescut net cu 57,6% față de anul 2016. S-au plătit în totalitate banii cuveniți profesorilor în baza hotărârilor judecătorești restante precum și cele scadente în 2019.

- Au fost modernizare 115 unități de învățământ și au fost construite 90 de creșe și grădinițe,

- Au fost alocați 24 de milioane de euro pentru 27 de proiecte în cadrul programului  „Profesori motivați în școli defavorizate” de care au beneficiat 7000 de dascăli.

Măsuri pentru elevi și studenți

Fonduri consistente au fost alocate pentru sprijinirea directă a elevilor și studenților. Cele mai importante dintre ele sunt următoarele:

- Burse pentru tinerii care provin din grupurile vulnerabile cu risc de abandon universitar de care au beneficiat 80.000 de studenți.

- Au fost acordate granturi anuale de până la 4000 de euro pentru fiecare dintre absolvenții de liceu  laureați la olimpiadele naționale și internaționale.

- A crescut fondul de burse pentru studenți de 2,5 ori. Alocarea pentru fiecare student a crescut de la 83 de lei/lună la 201 lei /lună.

- Transport gratuit pe calea ferată pentru toți studenții pentru orice destinație din România.

- S-au asigurat 200 de lei/lună pentru fiecare dintre cei 80.000 de elevi  din liceele profesionale.

- Am lansat programul de împrumuturi fără în cuantum de 40.000 de lei pentru fiecare tânăr, credite utilizate pentru dezvoltarea personală.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – P.S.D

Executat de Enciu Mihăiță PFA – portal: www.gazetadesudest.ro

CUI mandatar financiar coordonator 31190008