Cimitirul din Slobozia nu mai are locuri de veci

Cimitirul din Slobozia nu mai are locuri disponibile

Cimitirul uman care deservește municipiul Slobozia nu mai are locuri de veci disponibile.

Deși Primăria Slobozia a achiziționat teren pentru extindere, lucrările de amenajare nu au fost demarate. Ultimele două locuri de veci au fost date deja și începând de astăzi cimitirul a ajuns la capacitate maximă. Viceprimarul Rudi Gradea a confirmat situația și a explicat că soluția de avarie este utilizarea cimitirului de la Slobozia Nouă.

Dincolo de faptul că primăria n-a făcut demersuri pentru amenajarea terenului achiziționat, mai multe locuri de veci au fost atribuite oamenilor de afaceri din oraș. Aceștia și-au permis să-și rezerve locuri de veci să execute lucrări ocupând astfel rezerva destinată pentru situațiile de urgență. Atribuirea de locuri de veci pentru persoanele care sunt în viață încalcă regulamentul de funcționare al cimitirului. Nici utilizarea locurilor de veci utilizate și abandonate nu este posibilă deoarece cimitirul nu dispune de un osuar.

În ultima ședință a Consiliului Local Slobozia consilierii s-au abținut de la vot în masă la proiectul de preluare a cimitirului în administrarea DADP propus de primarul Adrian Mocioniu.