Groapa lui Stoica va fi finalizată de o firmă din Crevedia cu o valoare de piață de 5 euro!

Proiectarea pentru accesul în groapa lui Stoica va fi făcută de o firmă din Crevedia, înființată în 2018 și care nu are angajați. Operatorul se numește Euro Aim Consulting și are în portofoliu doar două lucrări publice în comunele Crevedia și Corbeanca.

Anunțul de atribuire

Bonus: Primăria Slobozia contestă în instanță plata de 9,1 milioane de lei făcută de bună voie către Ministerul Dezvoltării!

Primăria Slobozia este pe cale a rezolva definitiv problema gropii lui Stoica. Monstruoasa investiției care ar fi trebuit să fie o minunată parcare subterană va avea parte și de o cale de acces. Asta în teorie, pentru că proiectantul selectat în urma licitației este o firmă cu o valoare de piață de 5 euro!

Potrivit RisCo.ro valoarea de piață a proiectantului ales de primărie este de 5 euro!

Caiet de sarcini beton!

Potrivit anunțului de atribuire publicat la data de 4 decembrie 2019 în portalul e-licitație.ro, lucrarea a fost adjudecată de SC Euro Aim Consulting SRL Crevedia. Firma a fost înființată în octombrie 2018 și are ca acționari în cote egale trei persoane fizice.

Palamaresul firmei din Crevedia este impresionant

Fără niciun angajat, societatea desemnată de primărie să execute proiectarea accesului în groapă a mai obținut două lucrări publice atribuite de primăriile din Crevedia și Corbeanca. Valoarea contractului atribuit de Primăria Slobozia este de 349.242 lei, adică mai puțin cu circa 50.000 de lei față de valoarea estimată de autoritatea contractantă. Valoarea contractului este împărțită pe categorii de lucrări astfel:

Expertiza tehnica a lucrarilor executate si ramase a fi de executat, actualizare studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de executie, PAC, POE si asistenta tehnica din partea proiectantului(Asistenta pe parcursul executiei lucrarilor si participarea la fazele determinante) pentru proiectul  “Reabilitare functionala a Pietei Revolutiei, Municipiul Slobozia”

Durata contractului: 210 zile

Etapa I: max. 60 zile calendaristice de la primirea ordinului administrativ din partea autorităţii contractante de începere a prestării serviciilor pentru elaborare expertiza tehnica si proiect de conservarea a lucrarilor (valoare estimata  52.500 lei fara TVA);

Etapa 2: max. 60 zile calendaristice de la primirea ordinului administrativ din partea autorităţii contractante de începere a prestării serviciilor pentru elaborare documentatii pentru obtinere C.U., avize si elaborare, actualizare studiu de fezabilitate si studii de teren (valoare estimata  105.000 lei fara T.V.A.);

Etapa 3: max. 90 zile calendaristice de la primirea ordinului administrativ din partea autorităţii contractante de începere a prestării serviciilor proiect tehnic, caiete de sarcini, detalii de executie, verificare proiect (valoare estimata  157.500 lei fara T.V.A.).

Etapa 4: Asigurarea asistentei tehnice pe tot parcursul executiei lucrarilor: in funcţie de durata contractului de execuţie a lucrărilor, incepand cu data emiterii ordinului de incepere al executiei lucrarilor si pana la semnarea procesului verbal de receptie finala (valoare estimata  35.000 lei fara T.V.A.

Deoarece în caietul de sarcini experții primăriei nu au prevăzut criteriul experienței în lucrări similare, firma din Crevedia și-a adjudecat lucrarea fără bătăi de cap sau concurență din partea firmelor de profil mai experimentate. Pentru acest proiect au fost depuse doar două oferte.

Primăria contestă la instanță o plată făcute de bună voie!

Circul declanșat de incompetența crasă a funcționarilor Primăriei Slobozia este total. Așa cum anunțam aici, instituția a plătit de bună voie către Ministerul Dezvoltării suma de 9, 1 milioane de lei reprezentând corecții pentru neexecutarea contractului de finanțare cu UE.

La câteva zile de la această plată, juriștii eminenți ai primăriei au depus la instanța la care se judecă procesul cu Ministerul Dezvoltării o întâmpinare din care rezultă că nu au nimic de plătit ministerului. Motivul invocat este acela că, din moment ce contractul nu este reziliat, plata efectuată deja nu este datorată!

În dosarul supus judecății Ministerul cerea rambursarea sumei de 9,1 milioane de lei și a penalităților în sumă de 600.000 de lei precum și rezilierea contractului de finanțare. Primăria Slobozia a plătit de bună voie debitul principal pentru a evita blocarea proiectelor cu finanțare europeană aflate în derulare. Pentru achitarea debitului s-au utilizat bani din contul de credit de trezorerie în valoare de 24,5 milioane destinat finalizării lucrărilor la groapa lui Stoica.