Politică și șorici

Dragoș Soare va candida pentru funcția de primar al Sloboziei. Asta este politică și e de bine. Locomotiva cu aburi Victor Moraru a fost dată la casare, Gigi Petre e la Pro România, alături de Olaru. Deja vorbim despre șorici.

Sfârșitul de an aduce mutări spectaculoase în cocina politică ialomițeană. Evenimentele se succed cu repeziciune între două șprițuri, iar actorii îngrămădiți la troaca plină cu grăunțe se agită de mama focului sub amenințarea Ignatului, moment în care ar trebui jupuiți de șoriciul gros care le pavează obrajii. Două sunt evenimentele ce atrag atenția în acest tablou suprarealist condimentat cu moace și figuri distinse.

Imposibila reciclare

Primul dintre ele s-a petrecut la Pro România, partidul de buzunar al domnului Marian Neacșu. Titanul politicii ialomițeni și-a adunat discipolii în jurul unei mese creștinești pentru sărbătorirea mărețelor realizări din anul ce stă să se încheie. Pe lângă fețele palide și anonime care populează partidul lui Ponta, dl Neacșu și-a prezentat noile achiziții din această perioadă de mecartto.  Printre mesenii nou veniți s-a regăsit dl Olaru Vasile, venit în trupa lui Neacșu din postura de traseist liber de contract.

Pro România reciclează deși nu colectează selectiv

Fost director la spital, fost penelist, fost pesedist, fost și viitor membru în orice partid care se angajează să-i dea o funcție, Olaru a fost prezentat ca marea speranță a partidului pentru bătăliile electorale din 2020.  Despre un partid care atrage asemenea indivizi poți să spui foarte multe sau foarte puține. Dar cel mai nimerit este să nu spui nimic, pentru că nu merită. Trebuie remarcat, totuși, transferul fostului prefect Gigi Petre.

Pensionarii asaltează Pro România

Proaspătul pensionar n-a virat nici spre ALDE și nici spre PSD, partide de care se presupune că a fost apropiat de-a lungul mandatelor sale. Nea Gigi urmează să utilizeze gruparea lui Ponta pe post de ciocan pe care să-l proptească în dinții deputatului Tinel Gheorghe, noul Marian Neacșu de Ialomița.

Gigi Petre este Pro

E greu de presupus că noul Pro Gigi să-și dorească sau să poată face altceva decât să-i pună o piedică starostelui PNL în cursa sa către șefia Consiliului Județean. Și dacă tot am pomenit de Consiliul Județean ajungem la al doilea punct de pe odinea de zi: decesul politic al lui Moraru!

Locomotiva (cu aburi) Victor Moraru, dată la casare
Locomotiva cu (prea mulți) aburi Moraru s-a casat

Este vorba despre investirea în funcție a noului prefect de Ialomița, Manea Tonița. Nu evenimentul în sine este relevant, ci faptul că la festivități n-a fost invitat un alt mare om politic din Ialomița. Este vorba despre numitul Moraru Victor, un cetățean membru PSD, care ocupă temporar funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița.  Indignat că subprefecta Silica, o femeie, culmea, de la el din partid, nu l-a invitat la eveniment, Moraru a glăsuit după cum l-a dus capul:

 Avem un nou prefect, de azi? Interesant! Vedeți cât de important este noul prefect dacă președintele Consiliului Județean, care se presupune că are cele mai multe voturi, se presupune, chiar dacă este ales indirect e locomotivă, n-a fost invitat la acest moment de promovare a prefectului!

Victor Moraru, om politic aflat la final de carieră, citat de infoialomita.ro

Lăsăm la o parte exprimare pentru care un copil de clasa a -8-a ar fi fost lăsat corijent la compunere. N-are sens pentru că, de unde nu e, n-ai ce să ceri. Înduioșător la ieșirea titanului de la Amara este faptul că n-a înțeles că a picat între scaune. Ca orice individ care și-a depășit cu prea mult condiția intelectuală, Moraru nu pricepe că momentul în care va deveni nimeni în drum este foarte aproape. Cînd nici femeia pe care ai făcut-o funcționar public la apelul bocancilor nu te invită și pe tine măcar în hol, e de rău.

PSD nu-l mai vrea candidat pe nicăieri, la Pro România locul pare ocupat de Gigi Petre iar la Amara n-ar mai câștiga primăria nici dacă ar candida singur. Cam asta este nota de plată pentru atitudinea pe care omul a avut-o atunci când s-a trezit cocoțat în vârful șurii grație unui vot politic. Iar dacă acesta va fi ultimul Crăciun pentru Moraru în calitatea lui de mare șef peste vreo instituție publică, tot se cheamă că mai avem o speranță pentru viitor.

Dacă ne uităm la candidatura dlui Dragoș Soare la funcția de primar al Sloboziei nu cred că este deplasat să ne permitem să ciocnim un pahar de șampanie. Căci Ialomița și Slobozia ar putea avea șansa ca, pentru prima dată în 30 de ani să scape de sub jugul PSD.  Așa să ne ajute Dumnezeu!