Gina Palantin, dusă la audieri la DIICOT în scandalul diplomelor de la Spiru Haret

Șefa serviciului protocol din cadrul Primăriei Slobozia a fost săltată astăzi  cu mascații și dusă la audieri în scandalul diplomelor de la Universitatea Spiru Haret.

Mascații au descins la Universitatea Spiru Haret

Au fost efectuate un număr de 76 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Brașov, Bistrița-Năsăud, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Vaslui, Satu Mare, Ialomița, Timișoara, Dâmbovița, Botoșani, Cluj și Mureș, dintre care 13 la sediile unor instituții de învățământ superior, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, în formă continuată, luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, instigare la însușirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor şi prezentarea ei ca o creație intelectuală proprie, abuz în serviciu, participație improprie la abuz in serviciu, fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, instigare la fals intelectual, instigare la abuz în serviciu, cumpărare de influență și complicitate la cumpărare de influență.

Comunicat de presă DIICOT

Comunicatul de presă al DIICOT citat mai sus vorbește despre un grup infracțional format din cadre universitare și personal auxiliar al Universității Spiru Haret, care facilitau studenților obținerea de diplome de licență sau de master fără ca aceștia să treacă pe la cursuri sau să susțină examene.  Palantin are calitatea de suspect, potrivit independentonline.ro și este cercetată cu privire la valabilitatea diplomei de master pe care a utilizat-o pentru a fi avansată în funcția de șefa a serviciului administrativ. Palantin a acționat în judecată publicația după ce ziarul a publicat informațiile.   

Sandu Palantin, cercetat într-n dosar penal privind înmatriculările

Și soțul doamnei Palantin este vizat de un dosar penal care se află în stadiu avansat de cercetare. Faptele vizează înmatricularea unor mașini aparținând unor cetățeni din Urziceni, care obțineau documentele fără a avea nevoie de programare la ghișeu. Sandu Palantin ar fi semnat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost, surprinzător, transferat la serviciul de examinări. Palantin este fost ofițer de armată. El a fost transferat la pompieri iar apoi la serviciul de înmatriculări din cadrul Instituției Prefectului.

Soții Palantin erau activiști PSD, fiind foarte apropiați de fostul primar Alexandru Stoica.