Nea Tinel ni-l dă cadou de Crăciun pe Gigi Babagianu Robor, o murătură din guvernarea PDL!

Nici nu s-au evaporat bine aburii beției din capul noii puteri, că deputatul Tinel Gheorghe s-a și gândit să pună masa în capul alegătorilor care susțin dreapta. Devenit peste noapte cel mai influent personaj politic din județ, deputatul jucător s-a pus pe numiri. Din postura de Moș Gerilă cu apucături de prim secretar, dl Tinel dă funcții publice ca la tarabă. Acum revine cu un personaj din cocina politicii PDL.

Gheorghe Babagianu, zis Gigi Robor, omul cheie al guvernării Tinel!

Ultima ispravă a liderului regional este numirea “finanțistului” Gigi Babagianu, zis Robor, în funcția de director al Cancelariei Prefectului. Cu alte cuvinte, la vedere prefectul județului este doamna Manea, dar în realitate dregătoria este la unghia de la degetul mic a cârciumarului nonbancar din Urziceni. Ca să înțelegeți mai bine valoarea intrinsecă a mutării de personal făcute de dl Tinel trebuie să știți cine este și cu ce se ocupă noul cancelar șef de la prefectură.

Gigi Robor, victimă a cămătarilor din bănci

Gigi Babagianu era, în perioada anilor 2000, cea mai cunoscută întreprindere financiară non bancară din Urziceni. Omul dădea bani cu camătă la vedere și strângea ban pe ban din dobânzi de neam prost. Bilanțul activelor obținute din aceste activități de actualul director de prefectură este disponibil în arhivele Judecătoriei Urziceni, care rețin un lung șir de executări silite discutabile cu Gigi Robor la primire.

Cu acest background la activ, Gigi Babagianu este transferat, în vremea guvernării PDL, de la firma lui, Matache SRL, direct la Prefectura Ialomița. Cităm din arhiva GSE, singura publicație care s-a ocupat de subiect:

Gigi Babagianu, discutând amical cu Emil Boc.

Prin metode specifice Gheorghe Babagianu a obţinut nominalizarea de la PD-L pentru funcţia de subprefect. Numai că simpla voinţă a capilor partidului nu era suficientă pentru înscăunarea individului. Legea 188 din 1999 privind statutul funcţionarilor publici cerea ca pretendentul să aibă calitatea de funcţionar public pentru a putea ocupa chiar şi temporar această funcţie rezervată înalţilor funcţionari publici. Dacă s-ar fi respectat acest act normativ, Babagianu nu ar fi intrat în această viaţă în corpul funcţionarilor publici, chiar şi în condiţiile în care cu câteva mii de euro poţi cumpăra o diplomă de la orice tarabă universitară. Pentru că existau condiţii de vechime în specialitate pe care clientul PD-L nu le-ar fi putut îndeplini. Aşa că s-a procedat la aplicarea unor paranteze şi, în numai 48 de ore, Babagianu a devenit funcţionar public cu acte în (ne)regulă. La data de 9 martie 2009, ANOFM a organizat pe şest un concurs pentru ocuparea unui post de inspector principal la Direcţia de Mediere a Muncii, funcţie temporar vacantă. Spunem pe şest pentru că acest concurs nu a fost anunţat nicăieri, nici măcar pe site-ul instituţie. Şi nu a fost anunţat pentru că nu se dorea angajarea unui om, ci introducerea unui client politic în rândul funcţionarilor publici. La data de 11 martie Babagianu este declarat admis şi numit în funcţie. În aceeaşi zi proaspătul funcţionar public îşi suspendă ilegal raporturile de muncă cu ANOFM deoarece guvernul Boc îl numeşte în funcţia de subprefect interimar la Instituţia Prefectului Ialomiţa. Aşa se face că în mai puţin de 48 de ore, din director la firma Matache Babagianu ajunge ditamai funcţionarul public fără să aibă habar de atribuţiile funcţiei pentru care a câştigat un concurs. Punem pariu că nici măcar nu a apucat să intre în biroul unde urma să îşi deruleze activitatea.

http://www.gazetadesudest.ro/2009/06/07/micul-boc-trece-cu-buldozerul-peste-lege-de-la-matache-srl-la-prefectura-odiseea-coruptie-la-nivel-inalt-in-romania/

După ce a fost îndepărtat din funcție Gigi a făcut o cerere de rambursare a sumei de 200 de milioane către PDL. Gurile rele și inclusiv creditorul, sugerau că suma reprezenta o taxă pentru nominalizare în funcția publică. Scandalul s-a stins repede și n-am aflat dacă lucrurile au stat chiar așa sau nu.

În 2013 pentru Babagianu se schimbă sensul vieții. În urma unor afaceri puturoase derulate în jurul clubului de fotbal Unirea Urziceni, unde era purtătorul oliței de noapte a lui Mitică Bucșaru, finanțatorul din Urziceni este executat, culmea, de bănci. Cităm dintr-un articol mai vechi marca GSE:

Măsura dispusă de Judecătoria Urziceni la solicitarea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri schimbă profund sensul vieții pentru domnul consilier Babagianu. Aflat vreme îndelungată la celălalt cap al lanțului creditării, nea Gigi era obișnuit să execute el datornicii nerecunoscători, care nu apreciau împrumuturile fără dobândă dar cu nițică plusvaloare oferite generos de marele om politic și uitau să le ramburseze. Așa a crescut averea imobiliară a bancherului de Urziceni, care a ajutat dezinteresat zeci de oameni aflați în rahat până în gât, cărora le-a executat nemilos garanțiile mascate sub formă de contracte de vânzare-cumpărare. Soarta însă s-a dovedit a fi reversibilă, iar bietul nea Gigi  a aterizat ca musca-n lapte într-o poveste cu bani mulți. De dat. În  iunie 2008 soții Mariana și Gheorghe Babagianu au garantat cu bunurile proprii două contracte de credit în valoare totală de 8,8 milioane de lei. Cum împrumuturile nu au fost rambursate, averea familiei Babagianu a fost scoasă la mezat de executorii judecătorești, care le-au blocat deocamdată mai multe bunuri imobile după cum urmează:

–         Locuință P +2 cu suprafața de 650 metri pătrați și anexă de 46 mp

–         Terenul aferent locuinței în suprafață de 2296 mp.

–         2 apartamente cu suprafața  de 84 mp

–         Spațiu comercial- apartament cu suprafața 77,83 mp.

–         Teren intravilan cu suprafața de 2000 mp.

–         Teren intravilan categoria agricol arabil cu suprafața 587 mp.

Valoare de impunere pentru aceste imobile este de 2,787 milioane de lei, iar valoarea la care aceste bunuri pot fi vândute este, probabil, mult mai mică. Față de valoarea totală a datoriei, care cu dobânzi și penalități este de 11,039 milioane lei (peste 110 miliarde lei vechi) contribuția lui nea Gigi este destul de modestă.

http://www.gazetadesudest.ro/2013/04/10/fostul-subprefect-gheorghe-babagianu-executat-silit-pentru-o-datorie-de-peste11-milioane-de-lei/
Dacă dl Tinel are treabă n-am vrea să-l reținem

Începând de luni, acest individ va conduce cancelaria prefectului de Ialomița. Și nu este singura sfidare pe care dl deputat Tinel Gheorghe și-o permite cu un tupeu demn de o cauză mai bună. Auzim că fiica nu știm cărui primar va fi plantată tot la cabinetul prefectului, că un consilier județean cu moralitate îndoielnică și IQ subunitar va fi numit într-o funcție de conducere la ANIF, etc.

Din acest motiv Ialomița este, de 30 de ani, moșia PSD. Partidele de opoziție pierd pe mâna unor astfel de politruci care confundă instituțiile publice cu moșiile proprii.Nu că PSD ar propune niște genii, dar electoratul de dreapta este sensibil la astfel de apucături. Și, ca o consecință firească, nu mai iese la vor. Iar asta se traduce prin o supremație a PSD cu efecte pe care le resimțim cu toții. Iar dacă dl Tinel nu pricepe acest mic secret, poate că ar fi bine să își vadă de drum sau să fie forțat să facă asta.