Stoica, debarcat din fruntea PSD Slobozia. Ștefan Țintă este noul președinte

Alegerile pentru șefia PSD Slobozia s-au încheiat cu rezultatul scontat. Alexandru Stoica a fost debarcat din funcție. Ștefan Țintă este noul președinte

Ștefan țintă, președintele PSD Slobozia.

Cu numai câteva luni înainte de alegerile locale organizația PSD Slobozia a fost scoasă de sub controlul fostul primar Alexandru Stoica. Alegerile desfășurate astăzi au fost câștigate, la un scor destul de strâns, de Ștefan Țintă. În acest fel gruparea Stoica-Băcanu pierde controlul și implicit ratează ținta de a reveni la Primăria Slobozia pentru un nou mandat.

Conducerea PSD a încercat în repetate rânduri să-i convingă pe Stoica și Băcanu să nu candideze la alegerile locale. Cei doi au refuzat și au amenințat cu demisia din partid în cazul în care nu vor fi nominalizați. Bazându -se pe controlul total asupra organizației, Stoica s-a erijat în omul din umbra primarului Mocioniu încă de la începutul mandatului acestuia. I-a impus oameni spre angajare, a impus consilierilor și viceprimarilor cum să voteze și și-a pregătit revenirea la primărie pe baza controlului pe care-l deținea asupra mai multor salariați ai instituției care-l alimentau cu informații. Mocioniu a părăsit PSD din cauza neînțelegilor cu Stoica și a lipsei de reacție a conducerii față de comportamentul acestuia.

Inculparea Ginei Palantin, omul de bază al lui Stoica, în scandalul diplomelor de la Spiru Haret l-a adus pe acesta mai aproape de ziua debarcării. Exasperată de faptul că nu putea desemna un candidat cu șanse pentru primăria Slobozia, conducerea PSD a luat taurul de coarne și a provocat alegeri la organizație. În doar o săptămână gruparea Stoica-Băcanu a devenit istorie. PSD urmează să anunțe candidații la Primăria Slobozia și Consiliul Județean până la sfârșitul acestei luni. Se pare că nici Victor Moraru, actualul președinte al CJ nu va fi nominalizat pentru un nou mandat. Cu o nouă garnitură de lideri PSD speră să-și confirme supremația politică în județ.