Performanță rară: consilierii locali de la Slobozia au inițiat șase proiecte de hotărâri, toate ilegale!

În mandatul 2016-2020 consilierii locali din Slobozia au inițiat și proiecte de hotărâri. Toate au fost declarate ilegale. În această perioadă consilierii locali au participat la două ședințe de training în tainele legilor de care se lovesc în activitate, ambele plătite din banii contribuabililor. Rezultatele instruirilor este nul. Informația a fost confirmată de primarul Adrian Mocioniu, care a refuzat să comenteze situația.

Ultimele două proiecte ilegale au fost inițiate de consilierul PNL Mihaela Stoica și de consilierul Luminița Croitoru de la Partidul Ialomițenilor. Primul proiect de hotărâre al consilierului PNL se referea la interzicerea construirii sau extinderii depozitelor de deșeuri periculoase pe teritoriul municipiului Slobozia. Proiectul a fost declarat ilegal de către Prefectura Ialomița, care a cerut revocarea lui. În ciuda argumentelor prezentate de Instituția Prefectului, consilierii PNL au votat împotriva revocării!

Proiectul inițiat de consilierul Croitoru viza rezilierea contractelor de concesiune a unor terenuri deținute de firma Petracom în vecinătatea cimitirului din Slobozia. Proiectul a fost respins de secretarul municipiului, care l-a catalogat ca fiind ilegal. Proiectul nu ținea cont de despăgubirile ce se cuveneau firmei și nici nu viza un interes public imediat din moment ce extinderea cimitirului urmează să fie finalizată mult mai repede decât ar fi durat procedura de reziliere a contractelor și evaluarea în vederea stabilirii despăgubirilor. Mai mult, primarul Mocioniu susține că în cimitir există în acest moment peste 150 de locuri de veci neîntreținute și neocupate, care ar putea fi utilizate până la finalizarea extinderii cimitirului.

Ultima instruire a consilierilor ne-a costat 35.000 de lei

Ultima excursie de acest tip s-a petrecut în august 2019 și a avut loc la Sinaia. Pentru două zile de cazare și câteva ore de instruire contribuabilii au achitat suma de 620 de lei /cap de consilier. Cazarea s-a făcut la un hotel de 4 stele din Sinaia. Un curs de formare profesională care durează de 5-7 zile și care se finalizează cu diplomă de calificare recunoscută de Ministerul Educației și Ministerul Muncii nu costă mai mult de 700 de lei. O excursie similara a fost organizată în anul 2018. Situația este cu atât mai gravă cu cât cei 21 de consilieri locali au la doi consilieri juridici care sunt la dispoziția lor pentru a le oferi consultanță în vederea redactării proiectelor de hotărâri pe care doresc să le inițieze.