Protest al salariaților DADP Slobozia. Muncitorii refuză să înceapă lucrul

Salariații DADP Slobozia au refuzat astăzi să iasă la lucru. Ei protestează față de decizia primarului Adrian Mocioniu de a-l destui din funcție pe directorul Vali Roșca. Muncitorii sunt nemulțumiți de faptul că Mocioniu a criticat nejustificat modul în care ei și-au făcut treaba după încetarea viscolului. 

Primarul urmează să se deplaseze la sediul DADP pentru o discuție cu muncitorii. Directorul Roșca a anunțat o conferință de presă care va avea loc astăzi, în jurul orei 10.00 la Centrul Cultural Ionel Perlea. Roșca a invitat pe toți cei interesați să participe și să adreseze întrebări legate de modul de intervenție al DADP în perioada viscolului.

Directorul va vorbi despre întreruperea semnalului telefonic în rețeaua Vodafone, care a paralizat ore bune comunicațiile și despre faptul că stațiile radio ale primăriei erau descărcate iar antena nu era pusă în funcțiune. Aceste disfuncționalități grave cad direct în sarcina primarului Mocioniu, care este șeful comitetului local pentru situații de urgență.

Primarul Adrian Mocioniu l-a demis din funcție vineri, 7 februarie, pe directorul DADP Slobozia. Motivul invocat de primar în dispoziție este cel puțin ciudat. Roșca a fost destituit pe motiv că a crescut numărul de reclamații la adresa DADP! Decizia primarului invocă prevederea din contractul de manager al lui Roșca potrivit căreia numărul de reclamații trebuia să scadă. Argumentația puerilă utilizată de Mocioniu nu poate rezista în instanță. Indicatorii de performanță, printre care se numără și numărul reclamațiilor nesoluționate, se raportează comparativ cu anul precedent. Mai mult, Roșca spune că la DADP nu a sosit în perioada 5-7 februarie nicio reclamație legată de activitatea direcției.